Opel Corsa: Hoofdremcilinder

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo ik heb hier een opel corsa staan die steeds remolie kwijt is heb bij alle wielen gekeken maar geen lekkage te zien nu is mijn vermoeden dat hij lek is in de hoofdremcilinder, mijn vraag is kan ik deze zo vervangen en dan de remmen ontluchten of komt hier meer bij kijken er zit namelijk ESP op of maakt dit niks uity.
Gr Rob

gloeier

Geplaatst door gloeier (60) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1840) PRO, 9 jaar geleden

Je kunt hem natuurlijk eerst even los halen op de rembekrachtiger , zonder de remleidingen los te halen , en controleren of hij daar nat is.
Zit er op deze auto een hydraulische koppeling ? zit deze aangesloten op het remoliereservoir , dan zou je daar ook olie kunnen verliezen.
Bij vervanging zou ik eerst de hoofdremcilinder goed vol laten lopen , zodat het bij de leidingaansluitingen er uit komt lopen.
Dan geforceerd ontluchten met of druk op het potje of met een vacuumontluchter op de remcilinders , te beginnen met de leiding die het verste weg zit , ra la rv lv.

gloeier (60), 9 jaar geleden

Koppeling daar had ik nog niet aan gedacht ga eerst maar eens op onderzoek uit kom er op terug

gloeier (60), 9 jaar geleden

Je had gelijk het zat hem in de koppeling cilinder vervangen en weer klaar, nogmaals dank voor de tip

kaleido 1 (1840) PRO, 9 jaar geleden

Graag gedaan , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.