Opel Astra: Hoog Toerental

Bouwjaar: 1992

Hallo

Ik ben in het bezit van een opel Astra f 2.0 16v Met een dohc
motor.
Wat is nou het geval,de gk potmeter is vervangen bij de dealer omdat het toerental schommelde,maar nu blijft de motor op 2000 toeren draaien omdat de stationair regelklep moet worden vervangen. Dat wil ik graag zelf doen maar waar zit die ergens? Ik heb een vraagbaak boekje maar daar word ik niet erg wijs van.En kan ik die klep ook schoon maken? Volgens de dealer kost die klep 215 euro,en dan komt er nog arbeidsloon bij.

Met vr Groet Martino

Martino7502

Geplaatst door Martino7502 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

tijne (0), 19 jaar geleden

als je nou op de fotos van mijn site kijkt(www.tijnessite.nl)dan staat daar een foto van het blok kompleet als je dan van het luchtfilterhuis naar het blok gaat via de zwarte slang dan kom je op het inlaatspruitstuk.

aan het begin van de inlaat spruitstuk zit een zwart kastje kan je op de foto goed zien nou dat is de stappemotor(is wat jij bedoelt) die kan je proberen schoontemaken met benzine maar meestal werkt dat niet.

als ik jou was zou ik eerst is even bij een auto komfort of zo kijken of zij er aan kunnen komen want de mijne kloste me 130 euro is een stuk minder.

gr en suc tijne

Martino7502 (0), 19 jaar geleden

Hoi dank je tijne maar ik kan niet op je site komen vanwege drukte.Dus kan ik ook niet precies zien waar die stappen motor zit.Je bedoelt toch niet die Bosch motronic dat zwarte ding met die ijzer draadjes erin? die heb ik al schoongemaakt?Dus een stappenmotor is een andere benaming voor stationair regelklep?
Alvast bedankt Martijn

tijne (0), 19 jaar geleden

ja klopt martijn (grapig om een ander met je eigen naam aan te spreken)

maar dat is dan inderdaat je stappenmotor (als ik je goed begrijp he)maar probeer het daarlijk anders nog even een keer dan weet je het zekker.

gr tijne
ps: als het inderdaat je stappe motor is die je al heb schoongemaakt probeer dan bij iemand anders zoon ding te krijgen imitatie of zo want 215 euro is niet normaal meer en als je uit de regio dordrecht komt moet je het is bij spoormaker proberen (opeldealer) maar is een goedkope.

Martino7502 (0), 19 jaar geleden

Hee Tijne Bedankt voor de tip! Ik ben naar de sloop gegaan en daar heb ik er eentje voor 75 eurie gehaald.Nou loopt die weer als een zonnetje!

Mzzl Martijn

tijne (0), 19 jaar geleden

dat bedoel ik bespaart weer een hoop geld.

gr en veel rij plezier nog

tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.