Opel Astra: Inhouden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Goedenavond,Ik rijd sinds kort een opel astra station enjoy uit 2004 2.0 liter.ER zijn een aantal dingen aan de hand en hoop dat iemand mij kunt helpen.
Als ik rond de 120 rijd, houd de auto in en valt vervolgens terug naar de 100.Probeer ik dan weer gas te geven, dan duurt het een aantal minuten voor hij dan weer vooruit tracht te komen, ook is mij dan al eens overkomen dat boardcomputer dan aangeeft koelvloeistof bijvullen.In lage snelheid bij gereduceerd gasgeven, wil hij wel eens wat extra voorruit schieten. Ook krijg ik op de snelweg dan mijn cruisecontrole er niet op en had ik laatst dat ik van de snelweg af kom, de auto vervolgens tot stilstand breng, ik daarna weer weg wil rijden in zijn 1, de auto ongecontroleerd begint te schudden, het enige wat op dat moment nog hielp was de auto uitzetten. Het voelde net alsof ik in z'n 5 weg wilde rijden, alleen was het schudden veel heftiger.DE auto rijd ook niet lekkere meer, het lijkt net alsof ik contstant in zijn verkeerde versnelling rijd, heel opgefokt of juist veel te lage toeren.Ik zit op het moment nog in mijn garantie periode, de auto is al een aantal keer uitgelezen en niets te vinden, ik heb de auto nu bij de garage staan en aangegeven dat ze er zelf maar een aantal dagen in moeten gaan rijden. Hij geeft steeds storingslampjes aan. Oja, ik heb ook een heel vervelend geluid in de auto het komt van achteren het is echt een soort woe woe woe geluid, alsof je in een tunnel rijd,
de garage geeft aan dat het de banden zijn, verkeerd profiel.Wie o Wie kan mij helpen.

Mvg,

S.Coster
P.s de storings lampjes zijn de auto met de steeksleutel en het oranje lampje met een soort kraantje(technisch defect)

akielus74

Geplaatst door akielus74 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

gelukkig heb je nog garantie
kun je hem alsnog laten keuren
mvg willem2

venedijk (0) PRO, 15 jaar geleden

geluid van de banden kan idd heel goed ( bijna zeker )

Eigenlijk moeten we een storingscode hebben ( deze is opgeslagen in het storingsgeheugen van de motorcomputer).

Waarschijnlijk ligt de fout bij de elektronische EGR klep ( deze doet een gedeelte van de uitlaat gassen terug naar de inlaat om NO x te verlagen, als deze soms helemaal open blijft staan vergiftigd de motor als het ware zich zelf. Deze klep staat alleen open bij deel last en dus niet bij volgas of stationair) of de luchtmassameter..

akielus74 (0), 14 jaar geleden

Hoi hoi, i.d.d ik ben zojuist bij de garage geweest, eerst gaf hij aan dat er alleen tijdelijke storingen waren gevonden en deze reeds waren gewist.Gelukkig dankzij deze site, heb ik iets meer kennis op gedaan(bij deze hartelijk dank) en vroeg hem welk storings nummer er was gevonden,hij kwam toen met een aantal nummers, volgens mij iets met een aantal nullen en een vier, dit duiden dus wel op de EGR klep en komt volgens de garage houder de auto in noodloop, vandaar de klachten.Nu is het plan, de auto moet een nieuwe condenser voor de airco, dus als ze die reparatie gaan uitvoeren, kijken ze meteen de EGR klep na.Ik gaf hem ook aan dat ik wat kennis had opgedaan op dit forum en vroeg hem daarom ook een aantal dingen en toen gaf hij pas aan dat het wel eens deze klep kon zijn en het grappigste was dat hij toen alle klachten omschreef die ik ook al aan had gegeven. De keuring waar jij het over hebt Willem is dit zo'n ANWB keuring?? en hoe gaat zoiets in zijn werk?Mijn garantie verloopt in juni, de garage houder heeft wel aangegeven dat we nog een keer rond de tafel gaan zitten,over hoe we het verder aan gaan pakken. Heeft iemand nog wat advies misschien en als zo'n klep kapot gaat, zijn er dan nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden. Duid dit trouwens op slijtage?? en wat voor klachten heb je als de luchtmassameter is.

MVG,

S.Coster

kleijn (0), 14 jaar geleden

hoi ja dat is een anwb of dekra wat je zelf wilt
ik ga als ik een auto koop altijd naar de anwb.
koop niet zo vaak een auto hoor .
maar je hebt alles op papier staan .
en een goede garage repareert dat dan gewoon tijdens de
garantie termijn .
je kunt ook een garantie afloop keuring laten doen .

hoe het gaat je belt de anwb of dekra bvb
maakt een afspraak dan gaat alles van zelf .
ik zelf heb daar goede ervaringen mee.
keuring kost voor een 4 cil ongeveer 150 euro
voor een benzine voor diesel weet ik niet
zal iets duurder zijn .
maar dat verdien je gewoon terug aan reparatie,s
mvg willem2
ps mocht je geen anwb lid zijn doe je het via de garage of kennis die wel lid is

akielus74 (0), 14 jaar geleden

Hoi Willem, goede tip ga ik zeker doen, je kunt maar beter het zekere van het onzekere nemen.
Dank u

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.