Opel Omega: inhouden diesel 2.2

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Al een paar jaar bezig om deze storing te vinden bij een constante snelheid kan je niet meer een dot gas geven wel een klein beetje. Het motor lampje gaat ook aan.Dus even snel inhalen is er niet bij. Je mist kracht , je kan wel dezelfde snelheid behouden maar als je moet remmen kom je niet meer op snelheid. Krukas sensor gaspedaal en diverse vacuum slangen vervangen.Als je blijft rijden gaat het motor lampje vanzelf weer uit nederland is vlak dus als je snelheid hebt kan je gewoon doorrijden maar niet versnellen.
Gisteren 4x en dat was nog nooit gebeurd op 40km afstand.Vandaag helemaal niets op dezelfde afstand. ik word er gek van! ook omdat de opel dealer het niet kan vinden km stand ongeveer 283000km.

jack.klerk

Geplaatst door jack.klerk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

wat voor foutcode's komen er te voorschijn bij uitlezen

jack.klerk (0), 13 jaar geleden

iets van p0400 een algemene is mij verteld. vanmorgen op cruise control 100km per uur met forse tegenwind ging hij weer aan nooit eerder gebeurd +/- 40sec.Heb het idee dat het met versnellen dus extra gasgeven te maken heeft. gisteren nog aan de vacuum slangen gevoeld of ze beschadigd waren waar we bij konden niets gevonden alles ziet er goed uit. Oude gaspedaal is toen ook weer teruggeplaatst omdat dat de oorzaak niet was sensoren zijn gewoon vernieuwd maar de klacht blijft.

Aad Pilsch (0), 13 jaar geleden

Mijn vectra 2.2TDI had hetzelfde probleem maar gaf dan een foutmelding op een te hoge turbodruk. De laaddruksensor is toen vervangen. Daarna is het probleem nog weleens voorgekomen omdat de stekker van de laaddruksensor gecorrodeerd was. Laaddruksensor kost ongeveer 100 euro en is simpel te vervangen.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Eerst goed uit laten lezen,algemene storingen bestaan niet,je hebt een storing of je hebt er geen.
Met een datalogger gaan rijden en kijken wat de sensoren op dat moment doen.
Tegenwoordig kan iedereen vol trots vertellen dat ze uit kunnen lezen bij de universeel,maar dan komt het pas,wat is het en waar word het door veroorzaakt.
En dan begint het grote gissen vaak,of er worden onnodig onderdelen vervangen.
Met een datalogger kun je goed zien welke sensor buiten zijn bereik gaat en daardoor een storing veroorzaakt.
Het is allemaal niet zo moeilijk.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is een fout die betrekkingheeft op de EGR. Er zijn echter 4 mogelijkheden.
De flow kan te groot of te klein zijn of er het elektrische circuit heeft een fout.
Uit laten lezen bij de dealer en dan de tekst goed opschrijven.

jack.klerk (0), 13 jaar geleden

Ik ging ervanuit dat ze bij de opeldealer de goede aparatuur hebben ben 1 jaar bezig geweest en toen hebben ze vanalles vervangen zonder dat het opgelost was. Opel Fred Jansen in Huizen.

jack.klerk (0), 13 jaar geleden

Nog meer problemen plas olie in de garage sinds gisteren! oliepeil na gekeken stond op minimum!!!!!
Eerst ander vervoer geregeld en een afspraak gemaakt voor morgen gelukkig!
Dus 1 liter olie bijvullen en wegbrengen lekkage laten maken en het inhouden laten opsporen.
Bij een andere garage dat wel ;) nu maar afwachten.

jack.klerk (0), 13 jaar geleden

Sorry het word donderdag avond terug word vervolgd.

jack.klerk (0), 13 jaar geleden

Het Olie probleem was een pakking van de warmtewisselaar en dat is opgelost.
Het motor lampje is hopelijk ook opgelost er zijn 3 rubbertjes vervangen waar de harde vacuum slangetjes ingaan.
Ik had zelf al deze harde vacuum slangetjes nagelopen en gevoeld maar deze waren niet beschadigd de aansluit rubbertjes zijn bijna niet te zien of ze goed zijn je moet ze echt eraf halen en inknijpen en rond draaien om te zien of ze stuk zijn(ik heb ze gezien minescuul scheurtje). Dit alles met een vacuum meter gevonden.
Afwachten of dit het was al die jaren heb ook al stil gestaan in Frankrijk met dit probleem konden het ook niet vinden en hebben mij verteld dat het geen motor schade opleverde alleen moest ik een paar minuten stoppen en dan kon ik weer verder.In Spanje ook laten zoeken naar dit probleem en deze vonden een doorgeschuurd hard vacuum slangetje en nog wat andere vacuum slangen vernieuwd maar niet alles. Hoop dat het nu goed is volgende week stuur ik nog wel wat na honderden km allen hartelijk dank.

jack.klerk (0), 13 jaar geleden

Na enkele honderden km geen enkel probleem meer.Geen olie lekkage meer en het motor lampje brand ook niet meer dus houd hij ook niet meer in en dat voor een paar euro's aan rubbertjes.Tevens lijkt het erop of hij zuiniger loopt.
Aan allen hartelijk dank voor de bijdrage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.