Opel Corsa 15TD: Inhouden na koude start & pakking thermokoppel

Bouwjaar: 1996

De auto heeft eergisteren een reguliere onderhoudsbeurt gehad. Sindsdien houdt de motor in, vlak na starten met een koude motor. Starten gaat probleemloos, en bereikt snel een stabiel toerental. Na circa 10-20 seconden is het probleem voorbij en rijd de auto weer als een zonnetje. Wat kan dit zijn? En kan dit mogelijk te maken hebben met ander type motorolie (5W40 ipv 10/15W40 wat er eerst in zat)

Een andere vraagje, wat voor pakking moet je gebruiken bij de thermokoppel in de radiateur. De meegeleverde messing pakking lekt, en ook na vervangen van de pakking door eenzelfde ongebruikte pakking blijft de radiateur bij de thermokoppel lekken.

Groeten,
Kasper

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

voor de thermokoppel heeft de dealer speciale ringen.

kasperht (0), 19 jaar geleden

Hoi Opeltje,

Bedankt voor je reactie. Zo'n speciale ring kan alleen de dealer plaatsen? Is het zo'n metalen ring met rubber erop?

En heb je daarnaast enig idee wat het inhouden/stotteren van de auto vlak na starten kan veroorzaken?

Alvast bedankt!

Kasper

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

deze ring kun je zelf ook plaatsen....inderdaad een metalen ring met een rubber. wat het inhouden betreft, ik hb geen idee...


kasperht (0), 19 jaar geleden

De ring is vervangen en de lekkage gestopt.

Ik heb het inhouden vlak na een koude start wat beter bekeken, en toen bleek er veel blauwe rook uit de uitlaat te komen. Verder was het probleem in 1 keer over na 100m, en werd het niet langzaam beter.
Toen kreeg ik het idee om de gloeistiften te testen, en inderdaad bleek er één niet te werken, dus ze allemaal maar gelijk vervangen. Het lijkt er nu op dat alle problemen voorbij zijn!

Kasper

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.