Opel corsa 1.5 diesel: tikkend geluid bij linker voorwiel.

Bouwjaar: 1993

Ik heb het volgende probleem. Ik heb sinds een aantal weken last van een tikkend geluid bij het linker voorwiel. Eerst hoorde ik het ongeveer om de vijf seconden (alleen bij gas geven, bij gas los is het geluid weg) maar sinds vandaag loopt het tikkend geluid op bij meer gas. De garage denkt aan de aandrijfas. Is dit eventueel zelf te repareren of heb ik dan speciaal gereedschap nodig? De garage vraagt hier € 430,- incl voor en dat vind ik veel geld. En zou het de aandrijfas wel zijn? Misschien dat Opeltje dit weet???? Alvast bedankt.

Jeroen5368

Geplaatst door Jeroen5368 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk ook de aandrijfas....en de kruiskoppelingen zijn inderdaad duur.

Jeroen5368 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Opeltje. Zou ik dit makkelijk zelf kunnen repareren of moet ik het echt door een monteur laten doen?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

makkelijk is het niet echt...er moet wel het een en ander van je voorwiel ophanging los.


timmy (0), 19 jaar geleden

Tijdens het uitbouwen van mijn oude motor uit een astra heb ik dit zelf gedaan.
Het is op zich best te doen. Band eraf, wielnaafmoer los, fuseekogel los en dan de as naar je toe trekken, wel voorzichtig, niet te hard. Hij zit er ingeklikt zeg maar.
Misschien is het een idee om zo'n vraagbaak boek te kopen, daar zal het wel in staan

Jeroen5368 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie advies. Ik denk dat ik toch maar naar de garage toe ga.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

op de sloop heb je aandrijfassen vanaf +/- 30 euro, waren vroegah vanaf de 50 gulden en zijn in de regel best betouwbaar.

eventueel is dit een optie daar jouw auto al 11 jaar oud is en omdat 430 euro een hoop geld is. ik heb hem zelf al eens vervangen bij een ander merk en het is niet zo gemakkelijk maar als je handig bent dan moet het lukken.

vergeet alleen niet om een emmer onder je blok te zetten als je de aandrijfas uit je blok trekt omdat er dan motorolie uit komt.
geloof mij, olie van straat opruimen is een rotklus en ik spreek uit ervaring. ( wist ik namelijk niet )


succes.
groeten,
martin.

Jeroen5368 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de tip. Maar de garage denkt nu dat het de versnelingsbak is. Heb echter geen schakelproblemen????. Ik wacht maar af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.