Opel Zafira: inhouden stoten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16XE

Hallo,

We hebben hier een Opel Zafira Z16XE bouwjaar 2002 staan Km stand 127.000 km
deze heeft de volgende klacht: De motor kan spontaan op 3 cilinders gaan lopen (kan om de dag zijn maar er kan ook wel 2 weken tussen zitten)

Dit is de history wat we tot nu toe al uitvoerd hebben:
In juli 2008 heeft auto Grote Beurt gehad met bougie"s en brandstoffilter
in december hebben we de accu vernieuwd omdat deze defect was, in februari kwam de klacht inhouden v/d motor en emissielamp gaat branden vervolgens hebben we de foutcode's uitgelezen P0303 cilinderoverslag cilinder 3 gedetecteerd en egr klep we hebben de EGR KLEP en BOBINEBLOK vervangen klant auto meegenomen na +/- 2 weken kwam de klant weer weer met de zelfde klacht inhouden en lampje gaat branden aanwezige foutcode P0303 We hebben toen de MOTORECU naar AC TRONIC gebracht en laten testen (was O.K.) auto deed het weer prima 6 dagen later het zelfde probleem weer vervolgens de ONTSTEKINGMODULE naar AC TRONIC'S gehad en laten testen (was O.K.) naar ons inziens is de ontstekinggedeelte helemaal nagezien en in orde.

Misschien dat de foutcode nog door een fout in het brandstofsysteem veroorzaakt wordt????
we hebben een brandstofsysteem reiniger toegevoegd ( TUNAP 172) en de tank vol gedaan met brandstof de klant rijdt nu met de auto en houdt bij wanneer de fout weer optreed (sinsdien 2x terug gekomen met de foutcode zat 1 dag tussen)de klant rijdt nog steeds met de eerste volle brandstoftank.

Nu zijn we er nog niet uit wat de oorzaak kan zijn.

Hopelijk heeft 1 van jullie dit probleem ook gehad en kan ons de juiste tip geven

Groeten Jurgen

harrynijboer

Geplaatst door harrynijboer (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 15 jaar geleden

Motor ECU gaat wel stuk, probeer er eens over te zetten. Wel eerst vrij geven op de oude auto en op de nieuwe immo programeren met de tech2
Had er vandaag ook maar dan een Astra 2002 z16xe

Gr Ron

ceesie1583 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoi
heb je de 011 bougie's in zitten dat zijn vier massa elektronen
bij de opel dealer halen

Groetjes Ceesie

splint (0) PRO, 15 jaar geleden

Hey jurgen,

probeer maar eens een luchtmassa meter, ik had er vorige week ook een met dezelfde storing. anders kun je nog even kijken naar de brandstofdruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.