Opel Astra 1.6: Instrumentenpaneel vervangen (?)

Bouwjaar: 1995

Ik wil graag het standaard instrumentenpaneel vervangen door eentje met een toerenteller. De "nieuwe" snelheidsmeter heeft hetzelfde W-nummer (W=1102 i.v.m. motormanagement)als de huidige snelheidsmeter. De dealer beweert dat het inbouwen van de toerenteller geen zin heeft omdat de aansluitstekkers anders bedraad zouden zijn en dat de toerenteller geen signaal zou krijgen. Wie kan mij hier iets zinnigs over vertellen want mijn
handen jeuken om het toch te gaan doen.

'kweetniet

Geplaatst door 'kweetniet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

Ik heb een E kadett en een losse toerenteller aangesloten op de groene draad die uit de bobine komt,en het werkt perfekt!!!!!!!!!Groetjes Marcel.

Ramon9280 (0), 19 jaar geleden

ik heb wel eens dashboards met toerenteller geprobeerd in te bouwen in ato,s zonder toeren teller en die werkten niet.
je kan het beste zoals rottierood al schrijft een losse toeren teller aansluiten.
succes

ramon

'kweetniet (0), 19 jaar geleden

Bij een Opel Corsa A2 lukte het mij wel. Daar heb ik ook een standaard paneeltje vervangen door een paneeltje uit een sport.
Werkte meteen goed. En als ik nu de aansluitstekkers van de Astra bekijk en herleid alle draden naar hun funktie dan kom ik ook de groene draad tegen van de toerenteller. De dealer vertelde mij dat de groene draad geen signaal krijgt uit het motormanagement. En dat wil nu graag weten of dit verhaal wel klopt.

rottieroodmax (0), 19 jaar geleden

raar,bij alle drie de Kadetts zat ook een motormanagement en ik had gewoon de toerenteller aangesloten en ze werkte.Moet bij jouw Corsa toch ook werken?Gr. Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.