Opel Kadett: is hammerite een goed roestwerend middel

Bouwjaar: 1989

ik heb de langsbalken laten lassen en dit zo aangeboden bij de keuring. deze wil ik nu een verfje geven omdat ze zo snel mogelijk willen gaan roesten. kan ik hierop gewoon een laag of 2, hammerite op spuiten en na het drogen (duurt 6 weken totdat de verf echt uitgehard is ) tectyleren of raden jullie mij een ander middel aan.

gr,
martin

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

nog een vraagje, tectiel ml is voor de holle ruimtes bedoeld zoals bijv in de langsbalken. kan ik tectiel ml zo in de balk spuiten of moet er eerst een grondverflaag overheen?

gr.
martin

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb bij mijn astra de kokerbalken vol met kruipolie gespoten, daarna met een soort wax dat voor een paar jaar zeker blijft zitten.

Dit op aanraden van een schade hersteller Die voor zijn hobby al menig roestbak omgetoverd heeft in pracht exemplaren (zo ook mijn astra voor alleen de onderdelen en verf prijs).

Als je dan ieder jaar je dorpels in de olie zet zal hij niet zo gauw meer rotten.

Willem

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor de dorpels zou ik eerst een grondmiddel nemen, dit erin spuiten door gebruik te maken van de dopjes in de balken (zie wielkasten). Daarna tectiel gebruiken, verlopen olie doet erg goed.

Voor de langsbalken zou ik ook grondmiddel gebruiken en eventueel een soort coating erop spuiten.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

in hoeverre kan al dat gelas aan de auto kwaad, ervan uitgaande dat het goed is gelast. is dit net zo stevig als toen hij uit de fabriek kwam of wordt de auto er niet beter van?
in feite hou je de auto op de weg met de nodige kunst en vliegwerk of zie ik dit verkeerd?

gr.
martin

mvdkant (0), 19 jaar geleden

bedoel je met verlopen olie de olie die je aftapt na een km of 15000?

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Hmmm aangezien je normaal met niet al te dik plaat werk toe kan lijkt het mij niet dat het kwaad kan.... als je balken gaat lassen is het natuurlijk wel iets steviger lassen.
Het materiaal rondom de las wordt wel iets minder sterk natuurlijk.
Je natuurlijk niet overdrijven met de sterkte van het lassen, vast is vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.