Opel Kadett: klein (hopelijk) apk probleem

Bouwjaar: 1989

vandaag mijn auto laten keuren, afgekeurd :(

draagbalken onder de kofferbak niet goed gelast maar dit is garantiewerk en wordt komende maandag gelast maar nu het andere probleem.

doe ik mijn stadslichten aan dan brandt het licht alleen aan de linkerkant. zet ik de auto op dimlicht dan heb ik op beide lampen licht dus ik denk, ff nieuwe lamp erin en voila het probleem is opgelost, maar nee. nieuwe lamp doet hetzelfde. toeval ?? of zal de oplossing kunnen liggen in een zekering, kabels of fitting.

groet,
martin.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

sleutelgek (0) PRO, 19 jaar geleden

stadslicht is een apart los klein lampje. je hebt toch niet toevallig de grote lamp vervangen?

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

stekkertjes van de stadslicht fittin verrot

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Lampje parkeerlicht kapot, of slecht contakt.

Even meten.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de antwoorden.

sleutelgek, ik heb laatst wel die grote lamp vervangen omdat het dimlicht kapot was gegaan. zit er in mijn koplamp een klein lampje voor het stadslicht?? morgen ga ik even kijken want de kleine lamp heb ik namelijk niet gezien. fitting zal ik ook nakijken. volgens mij is de kans op een kabelbreuk erg klein.

wat voor functie heeft dit stadslicht eigenlijk want ik gebruik deze lichten namelijk nooit. heb altijd dimlicht aan omdat de stadslichten veel te weinig licht geven.

bedankt
gr.
martin.

kasperht (0), 19 jaar geleden

Stadslicht is in sommige gevallen verplicht als de auto in het donker op de weg parkeert....mijn theoriekennis is niet meer 100%, dus hoe het precies zit weet ik niet meer :)

Stadslicht is vaak een klein steeklampje dat vlak naast je dimlicht zit. Als vervanging van dit lampje niet werkt, kun je de spanning op de fitting meten....want meten is weten :)

Ik had laatst hetzelfde na vervangen koplampunit. Bij mij bleek het probleem dat het lampje niet goed genoeg aangedrukt was in de fitting....(ik kon dus wel spanning meten, en lampje leek ook niet kapot)

mvdkant (0), 19 jaar geleden

lampje is vervangen en alle lichten doen het weer, bedankt voor de tips. stom he, ik vervang wel de distributieriem en waterpomp zonder veel problemen en dit lampje weet ik dan weer niet.

groet,
martin.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ach ja, zo hebben we allemaal wel iets wat we (nog) niet weten toch?

Het stadslichtje zit ook zo lekker aan de onderkant dus je zit hem ook niet snel ;-)

De grote lamp is puur je dimlicht en je grootlicht. Stadslicht is puur voor parkeren, je mag dr immers niet meerijden hoewel sommige mensen denken van wel :-S

Wat is dr verkeerd gelast aan je dorpels dan???? Ik dacht dat je auto achter je bumper uit vorige posten ook al krokant was... toch gelast dan of?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

dorpels zijn nu in goede staat. moet wel weer aan de onderkant een likje verf erop doen omdat hij weer wat gaat roesten, roest van buitenaf. de binnenkant zit ongeveer een halve spuitbus tectiel ml in. waar hij nu op is afgekeurd heeft te maken met de draagbalken onder de kofferbak waar de trekhaak aan vast zit. deze waren vorig jaar nog in een redelijke staat maar heb aan de man gevraagd die mijn dorpels ging lassen of hij dit ook wilde meelassen. echter is hij het lassen vergeten te doen en heeft het getectyleerd. viel dus gelijk door de mand bij de apk.
wat jij bedoelt dat is de ruimte in de kofferbak aan beide zijkanten onderin. hier is de auto nog steeds krokant met een mooi verflaagje en tot nu toe roest dit niet verder weg dus doet de verf zijn werk goed.

tot zover.

gr.
martin

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ah je bedoelt de balken waar ook de trekhaak aanvast zitten onder de achterkant van de auto, de balken met de gaatjes erin.

Hoe was je/jullie van plan deze te lassen? aangezien deze balken ook krom lopen op bepaalde plekken (als ik de juiste balken voor mij heb..)??

mvdkant (0), 19 jaar geleden

je pakt een stuk staalplaat van ongeveer 20 cm lang en 15 cm breed. in ons geval buig je dit met een speciaal buigapparaat en maakt als het ware een soort u profiel dit klem je vast aan de draagbalk en met een hamer tik je dit metaal in model zodat dit netjes past. ( rotklus want dit is niet in een kwartiertje gedaan). vervolgens schuur je de draagbalk kaal op de plek waar je wilt gaan lassen, maakt de handel schoon en plaatst de metalen plaat. vervolgens wordt ie aan alle kanten gelast. om roest tegen te gaan spuit je in de balk roestwerende verf en na het opdrogen tectiel ml. we hebben niet gewacht totdat de balk doorgerot is maar hadden dit preventief alvast gelast. merendeel was gaaf metaal maar de onderkant van de balk niet meer. is de klus klaar dan zal de volgende roestplek dorpel of zo niet lang op zich laten wachten en zo gaan we lekker door.








gr.
martin

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat er een apart lampje in je koplamp zit dat mee aan is als je het dimlicht aan hebt is ook voor de veiligheid. Nl als je dimlicht kapot is heb je tocht een lichtje in de koplampunit. Kun je zien dat er in het donker een auto tegemoet komt ipv een motor. (zeker als de linker lamp kapot is)

maarten6774 (0), 19 jaar geleden

Ik dacht dat de Renault 4 (waar ik een rode, blauwe en witte van heb gehad) het patent op doorroesten had, maar die kadetjes lusten dat ook zeg!

Groetjes,

Maarten

mvdkant (0), 19 jaar geleden

die kadettjes roesten inderdaad lekker maar als je dacht dat die kadetten goed kunnen roesten, zet hem maar eens naast een astra f tot 1994 dan valt het roesten bij de kadett toch nog wel aardig mee. na 1994 zouden die astra's niet meer roesten bij de dorpels omdat ze bij opel hier nu aandacht aan hebben gegeven.

sjaak, ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit stadslampje erin zou zitten. ik wist wel van die grote lamp en dacht dat als het dimlicht wegviel dat die andere lichtdraad het over zou nemen.
in dat geval is het inderdaad een belangrijk punt want ik zie inderdaad wel eens een motor aan komen rijden die wanneer hij vlakbij is toch een auto blijkt te zijn.

gr.
martin

maarten6774 (0), 19 jaar geleden

dat van die astra weet ik, Martin!

Groetjes,

Maarten

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

ROESTEN ASTRA, TIPS:
1. zorg dat je de wielkasten altijd schoon houd.
2. 2 gaatjes onder in de dorpel boren zodat t water eruit kan en dat je er een beschermend middel in kan spuiten.

Wedden dat ie nooit meer verrot.

Gr. Willem

mvdkant (0), 19 jaar geleden

langsbalken zijn nu gelast en het lampje is vervangen. morgen gaat ie wederom voor de keuring. heb er een goed gevoel over dat ie nu goedgekeurd wordt.

gr.
martin.

maarten6774 (0), 19 jaar geleden

succes! groet, maarten

mvdkant (0), 19 jaar geleden

er zit weer een jaar keuring op !!

gr.
martin

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Kon ook niet anders toch ;-)

kasperht (0), 19 jaar geleden

gefeliciteerd :)

mvdkant (0), 19 jaar geleden

volgend jaar weer ???, ik doe mijn best.

gr,
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.