Opel Astra: KACHEL blijft aan bij contact uit!!

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 LEL turbo

hoi wie weet misschien de oplossing voor mijn probleem ?

Als ik de motor uitzet blijft mijn kachel gewoon doorloeien de computer geeft aan ( airco nawerking aan) hij gaat dan pas uit als ik de accu pool of de rose zekering uit de kast haal.
zodra ik die er weer op zet of de zekering er weer in doe gaat hij gelijk weer loeien,
Kan het misschien zijn dat de airco bijgevuld moet worden,
vriendelijke groetje edwin

edje opc

Geplaatst door edje opc (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nee dat heeft niet met bijvullen van de airco temaken er zal iets stuk zijn dat zal uitlezen worden of er moet iemand zijn hier die je kan zeggen wat er stuk of fout is.

groetjes jan.

edje opc (0), 11 jaar geleden

hoi jan ik had ook gehoord dat het misschien een kapot relais was ,maar na wat zoek wer en mij halve dashboard geloopt te hebben kon ik die niet vinden ik heb alles weer netjes in elkaar gezet en ga toch maar naar de garage denk ik bedankt voor je antwoord gr edwin

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Bedoel je dat de ventilator/aanjager in je auto blijft draaien? Of bedoel je dat de ventilator bij je radiateur/condensor blijft draaien???

Is het je aanjager zou ik eens kijken naar je kachelweerstand (is een soort koelblok met een stekker boven op) deze zit ongeveer bij het klepje van je interieurfilter achter je dashboardkast aan de bovenzijde als je het interieurfilterhuis.

Is het je ventilator bij je motor zou ik eens de kijken of je stekker van je druksensor in je aircoleiding niet los is, deze zit bij de voorzijde aan de rechterkant van de condensor (even je grille eruit halen)

edje opc (0), 11 jaar geleden

Ja het is idd de aanjager in de auto kan het dus zijn dat dat blok bovenop sluiting maakt ofzo kan ik er oojk makkelijk bij komen?

bedankt voor de reactie ,
vriendelijke groet edwin

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Je kan er makkelijk bijkomen, dashboardkast eruit (4 torxschroeven),luchtbuis voor de lucht naar je voeten uit de weg. Dan met een lamp even kijken boven het klep je van je interieurfilter daar zit je kachelweerstand met een stekker.Evt. kun je het klepje van je interieurfilter losmaken (2 torxschroeven), filter eruit halen en je ziet de onderzijde zitten (tenminste het koelblokje).De kachelweerstand is een gesealed geheel met een koelblok aan de onderzijde je kunt hier niks aan repareren, in elk geval dus vervangen is de enige optie.

Succes.

edje opc (0), 11 jaar geleden

super bedankt dan ga ik er toch nog maar even mee stoeien vandaag als het gelukt is laat ik het even weten
vriendelijke groetjes edwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.