Opel Corsa: kachel problemen corsa b gsi

Bouwjaar: 1994

Mijn kachelradiator word niet warm, de motor word wel goed warm en niet te heet, er is geen sprake van koelvloeistof verlies. Ik heb de radiator er al uit gehad en door gespoeld(kwam veel bruinwater uit), de twee rubberen slangen(aan/afvoer) worden warm maar radiator word niet warm. kan iemand mij enig uitleg geven wat ik er aan moet doen. maakt het uit hoe de aan en afvoer slangen op de radiator bevestigt zijn, eentje is met een retour naar resevior en deze zit nu aan de linker pijpje van de radiator(voorzijde auto). weet echt niet meer wat er mis kan zijn?????

jaap leyten

Geplaatst door jaap leyten (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gipknows (0) PRO, 18 jaar geleden

ik denk dat je radiatuer (van de kachel) toch niet helemaal open is .evt door blazen met veel lucht. wat ook nog kan.. waterpomp, als die niet goed draait (schoepjes er af ) dan wordt het ook niet warm. thermostaat is wel goed?.

succes gipknows

tijne (0), 18 jaar geleden

dee slangen om wisselen maakt niet uit.
maar als de slangen naar de radiator warm worden en als je de radiator door spoelt en er is door stroming (een flinke wel te verstaan) dan moet hij het doen simpel.

want heb je al uit geprobeert om de auto te laten lopen en als de motor warm is om dan te voellen of de radiator zelf warm wort?

het kan namelijk ook zijn dat de regelklep die de lucht of zo naar binnen blaast (kout dus) of door de radiator heen (warm dus) kapot is.

ik bedenk nu nu net dat het ook kan zijn dat jij een kachel kraan heb die moet dan in een van de pijpjes zitten van de radiator. die moet dan open en dicht gaan(maar ik weet neit zeker of die er zit.

gr tijne

tijne (0), 18 jaar geleden

de thermostaat staat buiten dit gebeuren want de kachel draait altijd mee ook bij een koude motor.

water pomp moet goed zijn anders zou de auto onder het rijden ook te warm worden.

gr tijne

jaap leyten (0), 18 jaar geleden

Dit type kachelradiator zit geen kachelkraan, het water loopt gewoon continu door de radiator en middels een klepje (koud warm) laat je lucht door de radiator lopen, als het niks uitmaakt hoe de slangen zitten kan het dus allen maar zijn dat de radiator nog verstopt zit, maar deze heb ik door gespoeld en er kwam een goede stroom water door, kan het misschien toch de water pomp zijn????? dat die niet genoeg druk kan leveren?????

tijne (0), 18 jaar geleden

dan doet of de klep het niet of de radiator is toch verstopt waardor je niet voldoende doorstroming heb maar de pomp kan het neit zijn want dan wort je auto te warm.

gr itjne

jaap leyten (0), 18 jaar geleden

denk zelf ook dat dat het probleem is.....thanx anyway

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.