Opel Corsa z12xe: EASYTRONIC uitval?

Bouwjaar: 2001

wie o wie kan ons meehelpen....
het betreft hier een corsa 1.2 16v easytronic van 2001 en het volgende gebeurt; na het afremmen bijv. voor stoplicht of voor een bocht wil de auto niet meer vooruit alsof hij in neutraal staat, op het display verschijnt een F en het motorlampje gaat branden, de motor blijft lopen maar komt niet meer boven de 1500 toeren. (de remschakelaar hebben we al vervangen.)

sdeweerd

Geplaatst door sdeweerd (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

dirk2281 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Siebolt kijk eerst even wat voor foutcode er in de bak zit,dus laten uitlezen bij de dealer.Deze kunnen dan ook meteen een nieuwe versie in de computer zetten en dan de easytronic weer opnieuw inleren.Groetjes Dirk.

sdeweerd (0) PRO, 18 jaar geleden

heb hem uitgelezen en gaf bij ons 1700 (TPS circuit malfunction for AT) en 0430 (de 2e lamdasonde en heb deze vervangen zonder resultaat),we zijn naar de dealer geweest maar kon er niet op wachten en die zeiden dat er een foutcode in de motor zat en niet in de bak deze is gewist maar welke dat was werd niet gezegt! (heb alleen een launch uitlezer en daar komt alleen 1700 steeds terug) oplossing van dit probleem bekend?

sdeweerd (0) PRO, 18 jaar geleden

hij valt inderdaad voor de genoemde chassisnr. dus dan waarschijnlijk de schakelmodule? kun je mij ook vertellen waar deze zit.heb net wel een waterlekkage links opgemerkt! misschien dit een oorzaak? alvast enorm bedankt!

sdeweerd (0) PRO, 18 jaar geleden

helaas valt hier niet meer in de garantie.... is al 3 jaar geweest maar nog geen 100.000km dus balen! bedankt voor je hulp! gr. siebolt

sdeweerd (0) PRO, 18 jaar geleden

heb een andere tester even kunnen vasthouden maar daar geeft hij nog steeds de 2e lambdasensor aan? 0430, heb deze al vervangen???

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij betekent P0430 wat anders namelijk: CAT EFFECIENCY.
Of te wel de werking van de kat is te laag. Meet eens met een 4-gas tester.

sdeweerd (0) PRO, 18 jaar geleden

CODE P0430 IS ER NU UIT, IN DE STEKKER VAN DE NIEUWE SONDE WAS 1 STEKKERPOOTJE NIET GOED DOOR GEDRUKT EN GAF DUS NOG STEEDS EEN FOUTCODE..... ZO ZIE JE WEER DAT NIET ALLES WAT NIEUW IS GOED HOEFT TE ZIJN! MAAR TOCH BEDANKT, 4-GAS METING WAS GOED...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.