Opel Kadett: KADETT 1.6 i HEEFT GEEN STROOM

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Goeiedag,

MIjn Kadett 1.6 i had geen stroom bij het starten, dus start kabels eraan en hoppa klaar, maar na ongeveer 15 km gereden te hebben heb ik even getankt en toen dus weer geen stroom, iemand heeft me toen aangeduwd.

Bij thuis komst dus naar de accu gekeken en eruit gehaald, en gecontroleerd maar deze blijkt voldoende stroom te hebben.

Maar de auto wil niet starten.

Wat is hier aan de hand?

Bij voorbaad dank.

D1852

Geplaatst door D1852 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RvL (0), 17 jaar geleden

Geeft je accu voldoende stroom of voldoende spanning? Stroom (ampere) kun je namelijk zonder belasting nooit meten. Probeer je dat toch, geeft of de zekering in je meter de geest, of de meter zelf.

UITLEG: (Let op, leerzaam voor leken)
Dit komt omdat het vermogen wat ergens gaat lopen afhankelijk is van het voltage en de weerstand van de schakeling. Bijvoorbeeld, je accu levert tussen 12 en 13,8 v. Laten we even uitgaan van 12, rekent wat makkelijker. Als je een multimeter op amperestand zet en deze zo op de accu houdt, gaat er ineens een stroom lopen van een kleine 12A. De weerstand van je meter is theoretisch namelijk 0, maar komt in de praktijk zo rond de 1 ohm uit. De Wet van Ohm leert ons dat Spanning = Vermogen x Weerstand. Vermogen is dan Spanning/weerstand. 12/1 = 12A. De meeste multimeter zijn afgezekerd op een paar honderd milliAmpere tot, als je een goede hebt, een paar ampere.

Spanning (volt) kun je wel zo meten, maar zegt op zich en zonder belasting vrij weinig. Het kan zijn dat een plaat in je accu krom/kapot is, maar hij toch voldoende spanning geeft in ruststand. Probeer je dan te starten, dan vraag je teveel vermogen van de accu, waardoor het voltage in zakt en je niet meer genoeg puf uit je accu kan trekken.

My 2 cents: probeer eens een andere accu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.