Opel Zafira 2002: katalisator

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: Z22SE, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 108

Mijn Katalysator is gestolen. Nu kan de garage de Opel dealer geen orginele Katalysator plaatsen. Deze Katalysatoren zijn nergens meer te koop. De dealer heeft een vervangende katalysator. Kan een vevangende Katalysator wel goed werken? Als de katalysator straks geplaatst is, en de motor loopt goed, wil dat nog niet zeggen dat de uitstoot binnen de normen die geëist word door de APK. Bij de eerst volgende APK test wordt de auto afgekeurd. Heb ik een probleem. Hoe kan ik een vervangende Katalysator beoordelen voor dat deze gemonteerd word?

Joop_S

Geplaatst door Joop_S , lid sinds 5 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Dat kun je niet vooraf , je kunt na montage een 4 gas meting laten doen en kijken wat het resultaat is.
Imitatie katalysatoren hebben vaak maar een beperkte levensduur , misschien kun je iets afspreken met je garage qua garantie.

Joop_S, 5 maanden geleden

De nieuwe katalysator is door de Opel Dealer geplaatst, ziet er perfect uit. Een 4 gas meting laten doen, was perfect. Nu ben ik bezig om de katalysator te beschermen, om een volgende diefstal te voorkomen. Heb ondertussen veel op Youtube gekeken naar oplossingen die het stelen van de Katalysator zoveel mogelijk verkleinen. Een standaard oplossing bestaat niet, daar de auto's en de katalysatoren en de uitlaatleidingen verschillen, in lengte, diameter, bochten. Voor de Opel Zafira A heb ik geen voorbeeld kunnen vinden. Daarom ben ik zelf maar aan de gang gegaan om een oplossing te bedenken en te creëren. Stel een aantal eisen aan de oplossing. Zo goedkoop mogelijk. Door iedereen zelf te doen. Een hindernis die twee uur gaat duren voor de katalysator onder de wagen uit is. Het voor elk type auto mogelijk is. Hoog gegrepen ? We gaan het zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.