Opel Astra: Klapperen ophanging Astra G sedan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 i

Sinds een paar dagen klappert er iets bij de wielophanging linksvoor bij het rijden over oneffenheden kort achter elkaar, grotere oneffenheden geen probleem. Ik voel dit klapperen op m'n stuurinrichting en ook bij wat krachtiger remmen. Ik hoor niets binnenin de auto ook niet met de ramen open maar het voelt alsof er ergens speling op zit.

Ideen en oplossingen zijn van harte welkom!

Groeten,

Etienne

etiennev

Geplaatst door etiennev (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Fuseekogel of stabilisatorstang bevestiging.

etiennev (0), 16 jaar geleden

[quote=berendonck]Fuseekogel of stabilisatorstang bevestiging.[/quote]
Hoe kan ik dit controleren? Enige kosten indicatie/tips voor Tilburg e.o.?

etiennev (0), 15 jaar geleden

Opel dealer heeft vandaag gereden en gekeken en heeft me offerte afgegeven voor vervanging stuurkolom en 'stuurkoppeling' van ruim € 1200,- ik twijfel of dit het tikken op het stuur veroorzaakt.......reacties zijn van harte welkom!

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Nog nooit gehad (wel stuurhuis lek, maar klappert dan niet).

Laat hem eens controleren bij een andere garage.

etiennev (0), 15 jaar geleden

Hoi, ik hoor net van mijn vrouw die de auto opgehaald heeft dat het nu meer kraakt en tikt tijdens sturen dan ooit tevoren. Kijken kost me nu al € 150,-........

[quote=berendonck]Nog nooit gehad (wel stuurhuis lek, maar klappert dan niet).

Laat hem eens controleren bij een andere garage.[/quote]

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Niet alle garage's hebben daar direkt een prijskaartje aanhangen!!

etiennev (0), 15 jaar geleden

De erkende Opel garage in Tilburg,; tijdens de diagnose heeft men het stuurhuis uit elkaar gehad. Het gehele stuurhuis moest vervangen worden maar de offerte was me te gortig, minimaal € 1200,- waarna ik besloot om verder te kijken mede omdat het slechts een licht tikken was op klinker- en kasseiwegen. Maar door het 'kijken' was het tikken tot zwaar metaal op metaal bonken verergerd. Maar de Opelgarage monteur verzekerde me dat ik nog wel een paar dagen kon rijden zonder gevaar. Ik vanochtend naar m'n alternatieve garage, die me na inspectie vertelde dat het levensgevaarlijk was om nog verder te rijden en liet me de erg grote speling op het stuur zien en vertelde me dat het niet lang zou duren voor de auto onbestuurbaar kon raken.......lekker veilig.... Alt. garage maakt hem voor zo'n € 900,- originele verstelbare stuurkolom Astra G kost nl. € 700,- en ik wil geen gebruikte riskeren.

[quote=berendonck]Niet alle garage's hebben daar direkt een prijskaartje aanhangen!![/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.