Opel Corsa: kleppen afstellen+ koudstart

Bouwjaar: 1999

Het betreft hier een 1.5TD

is het normaal dat de klepspeling van alle kleppen 0.05 kleinder is dan staat opgegeven in de boeken? want in deze motor zitten toch hydraulische klepstotors en hebben normaal toch geen onderhoud nodig? kan het zijn dat de motor van fabriek af zo is afgesteld? of kan dit niet en moet ik gewoon andere stukjes gaan halen om er in te zetten?

andere vraag betreft de op de pomp staande koudstart. moet deze normaal bij koude motor niet werken? hij doet dus echt niks, verhoogt het toerental niet van de motor of dergelijke. maar de motor start elke morgen wel prima mag het vriesen dat het kraakt mmakt niks uit voor hem. maar ik vindt toch dat het moet werken als het erop staat.

met heel vriendelijke bert

je5222

Geplaatst door je5222 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

klepspeling moet wel afgesteld worden met plaatjes. maar welke info heb je hier over? de goede info is: koude motor inlaat:0.15 uitlaat: 0.25. vooral inlaatkleppen gevoelig voor inlopen! koudstart werkt op koelvloeistof-temperatuur en de as moet het mechanisme verplaatsen als hij goed werkt!!

je5222 (0), 18 jaar geleden

ja het rare is dat de klepspeling niet groter is geworden maar kleinder!! ik begrijp dit niet goed maar dus wel best nieuwe plaatsen met goede afstelling wil je zeggen. en de koudstart doet niks dus ook nieuwe plaatsen dus is dit moeilijk?

hartelijk bedankt voor de reactie

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

doordat de kleppen inlopen in de zetels in de cilinderkop komen de kleppen als het ware omhoog(minder speling).mbt tot de koudstartregeling: als de koude start goed is zou ik het lekker laten zo! goed=goed!!

je5222 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor de reactie en goede raad, nog een vraagje: kan je de klepdeksels of hoe noem je dat gewoon vervangen of heb je hier inderdaad heel speciaal gereedschap voor nodig of hoe doen jullie dat? Hartelijk bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.