Opel Astra F X1.6XEL: KM-teller

Bouwjaar: 1996

Mijn km-teller schokt heel erg bendeden de 55 km/uur. Daarboven is hij rustig en geeft ie alles goed aan. Aleen eronder dus niet. Wordt steeds erger voor mijn gevoel. Bestaat de km kabel uit twee delen ? Er is een deel vervangen, toen is het iets minder erg geworden. Maar nu dus weer steeds erger. Moet het tweede deel ook vervangen worden ? Zit deze vast aan de klok ? Dan moeten de klokken er dus van de binnenkant uit ??

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

je moet eigelijk altijd beide delen vervangen. inderdaad moet de tellerklok er dan uit.

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Is dit hoogstwaarschijnlijk dan het probleem van het vibreren ? Of kan het ook de Km-klok zelf zijn ? Maar moet dat dan niet altijd zo bibberen bij alle snelheden ???
Gr.
Remco

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

klok kan ook...maar meestal is het de kabel.

remco9422 (0) PRO, 20 jaar geleden

Heb de kabel helemaal laten vervagen. Zat nog garantie op. Heb ze erop gewezen dat deze keer WEL de hele kabel vervangen moest worden. Inderdaad de klok eruit en de nieuwe kabel (twee delen) netjes met weinig bochten erin gezet. Resultaat: Meter is weer perfect rustig en zwabbert niet meer. Opeltje, bedankt voor je advies...

Gr.
Remco

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

graag gedaan..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.