Opel Astra 1.7 DTI: Koplampen hoogte

Bouwjaar: 2000

Bij mijn Astra staat de rechterkoplamp lager (lichtbeeld) dan de linker , auto heeft koplamp hoogte regeling, deze werkt, de 2 lampen gaan gelijk omhoog en pmlaag.
Waar kan ik de hoogte instellen zodat de rechter lichtbundel weer op de goede hoogte komt ?
Kan zo 123 niets vinden om af te stellen.


debeek

Geplaatst door debeek (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wageral (0), 20 jaar geleden

Hallo Ronald,het beste is het als je ze door de garage exact laat afstellen. Deze heeft immers de hiervoor benodigde apparatuur. Als je het toch zelf wilt doen: boven de koplamp zie je een rubber dopje in het metaal zitten. Als je die verwijdert zie je eronder een boutje zitten. Met behulp van een imbussleuteltje kan je de hoogte eenvoudig aanpassen.Zo doet de garage het ook. Groet, Ger

Kay6167 (0), 20 jaar geleden

Ronald,
Het is inderdaad beter om de garage dat te laten doen. Het is normaal dat de lamp van de bestuurderkant lager gericht staat dan de bijrijderskant. Dit is voor de tegenliggers. Als je met de rechter lamp die van de bestuurder bedoelt dan kan het kloppen. Bedoel je die van de bijrijder dan staan ze niet goed.

groeten,Kay

debeek (0), 20 jaar geleden

Het is de koplamp aan de bijrijderskant die te laag staat.
Normaal staat deze inderdaad hoger, .
als je de auto bv voor een muur zet (op +/- 5 Mtr) is het verschil goed te zien, hierop controleer ik ze ook altijd of ze op gelijk staan.(rechter ietsje hoger).
De Garage (opel dealer) heeft ze al 2 keer versteld maar staan nog steeds niet goed.
De lichtbundels (vooruit ) staan wel goed alleen de hoogte niet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.