Opel Combo: knipperend dynamo lampje

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Hallo,

Sinds een week ofzo beginnen soms spontaan zowel mijn dynamo, als mijn handrem lampje gelijktijdig te knipperen. Het gebeurt vooral bij lage snelheden (onder 80 km/h) en meestal knipperen ze een fractie van een seconde aan, soms wat langer, tot max 2 seconden.
Het knipperen gebeurt niet specifiek in bochten, gebeurt bij verschillende snelheden, verschillende toerentallen, bij constant toerental op een vlakke weg enz.. ik kan er dus geen verband in vinden.
Op een stukje naar mijn werk van zo'n 15 km (20 min) knippert het gemiddeld een keer of 5.

Ik weet niet of het er mee te maken heeft, maar 2 weken voordat dit begon heeft mijn oliedruklampje een paar dagen hetzelfde gedaan. Dit is nu zonder dat ik er wat aan gedaan heb voorbij.

Mijn handremlampje doet al zolang ik de auto heb (4jr) gek, wanneer de auto op contact staat, en de motor loopt niet, brand dit lampje altijd op halve sterkte. Als ik de handrem er op trek brand hij wel op volle sterkte. bij lopende motor doet het lampje gewoon wat het moet doen, dus uit bij geen handrem, aan bij wel handrem

Nivo van remvloeistof is ook gewoon goed.

Daarom denk ik dus dat het aan de dynamo ofzo ligt, versleten koolborstels misschien?
Als dit het is, kan ik die zo vinden, en vervangen, of is dit niet een doe het zelf klusje?

Alvast bedankt.

Groeten fritske

fritske

Geplaatst door fritske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lgaita (0), 16 jaar geleden

voor je dynamo lampje controleer eerst of je v-snaren goed strak zijn, dan pas je dynamo na laten kijken.
Wat handrem lampje betreft, ik denk dat ie niet van zijn sensor afkomt als je handrem los laat.

franseautomonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Het knipperen van de dynamo betekend meestal dat de koolborstels bijna op zijn hij kan best een poos gewoon blijven laden maar vroeg of laat houd hij er wel mee op.

Handrem lampje is meestal sensor van de handrem waar stof tussen zit maar het wil ook wel eens gebeuren dat de remvloeistof controle of remblok controle sensoren er mee in verbinding zitten

fritske (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de tips.
Het zullen dan waarschijnlijk de koolborstels zijn.

Het handremlampje maak ik me niet zo druk om, die brand al zolang ik de auto heb. Ik dacht zelf eigenlijk eerder aan iets elektronisch in het dashboard, omdat hij met lopende motor niet brand. (behalve als hij op de handrem staat)

Zijn die koolborstels zelf uit te wisselen, of is het dan nodig om de hele dynamo te vervangen/reviseren?

Groeten Fritske

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.