Opel Corsa: Koelvloeistof in motor Opel Corsa D 1.4 Nov. 2008 (60.000KM)

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo Allemaal,

Na de hele zomer op de motor te hebben gereden (Auto weinig gebruikt) heb ik afgelopen week de auto maar weer eens gepakt. Het was nogal frisjes, dus ik zette de kachel aan. Toen ik thuis kwam, was de kachel nog steeds niet opgewarmd, eerder ijskoud. Ik besloot even onder de motorkap te kijken.

Ik merkte toen op dat er een slang vanaf het luchtfilter naar de motor was gescheurd. Zie foto's:
[url=http://postimg.org/image/xvm57it5v/][img]http://s21.postimg.org/xvm57it5v/close_u...[/img][/url]
[url=http://postimg.org/image/qgwtf57ab/][img]http://s21.postimg.org/qgwtf57ab/overzic...[/img][/url]


Ik zocht naar de slang op hbase, kon 'm niet vinden. Ik vroeg mijn moeder om "even" langs de Opel dealer te gaan zodat zij er een nieuwe op konden plaatsen.

Tot mijn schrik werd ik dinsdag gebeld door de werkplaats chef van de Opel dealer. Die had het nieuws dat de slangen vervangen waren, maar dat er 2 liter koelvloeistof zoek was, toen werd besloten om het systeem onder druk te zetten om te kijken of er uitwendig ergens een koelvloeistof lek was.

Gisteren werd ik gebeld dat er uitwendig geen koelvloeistof lek is, maar de olie zag er wel heel vreemd uit, "alsof er koelvloeistof in de olie zat", ik voelde de pijn in mijn portemonnee al opkomen. Besloten om de olie af te tappen, koelvloeistof bij te vullen en het systeem maar weer onder druk zetten.

Vandaag werd ik gebeld dat er inderdaad koelvloeistof in de carterpan zat. Dit kon duiden op de volgende problemen:
- Koppakking kapot
- Een lek in het oliesysteem waardoor er koelvloeistof bij komt
- Kop gescheurd

De werkplaats chef vertelde me dat het bovenblok eraf halen alleen al zo'n 6 uur werk á € X,- (€ X,-) is. pas dan kan er gekeken worden wat er aan de hand is. Ik heb het gevoel dat de bovenstaande 3 mogelijkheden stuk voor stuk serieus geld gaan kosten.

Naast dit euvel, is er ook een veer gebroken, aan welke kant weet ik niet, wat ik wel weet is dat ze per 2 besteld moeten worden ivm het sport onderstel. Kosten samen incl. montage een slordige X euro. Dit kan natuurlijk gebeuren, die dingen slijten ook.

Ik zelf heb het gevoel dat er voor de levering van mijn auto al wat fout is gegaan. Ik heb deze namelijk in eind mei/begin juni 2008 besteld, vervolgens heb ik er tot 28 November (7 maanden) op moeten wachten totdat de auto geleverd werd. Het verhaal was dat de auto in Zaragoza werd geassembleerd en deze vervolgens door moest naar Rüsselsheim voor het OPC pakket dat erop zit.

Vervolgens reed ik 2/3 weken in de auto en begon ik linksvoor getik te horen als ik stuurde, dit bleek te komen doordat de transportblokken vergeten waren. Daardoor hebben de homokineten aardig op hun donder gehad.

6 maanden later reed ik hier door een straat, ga een drempel over en vervolgens is mijn complete aandrijving weg, ik heb de auto langs de kant gezet en de dealer gebeld. Eenmaal ter plaatse meldde hij mij dat mijn aandrijfas was afgebroken, de verbazing sloeg toe, hoe kan bij een auto van een half jaar oud in godsnaam de aandrijfas afbreken... Volgens mij moet je daarvoor toch echt goed je best doen.

Daarna heb ik eigenlijk weinig problemen gehad met de auto op het reguliere onderhoud na dan.

dannydehaan

Geplaatst door dannydehaan (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

En wat is nu de vraag ?

dannydehaan (0), 10 jaar geleden

Oh sorry, de vraag had ik eronder getypt, maar zal ik wel op de een of andere manier verwijderd hebben bij het bewerken van m'n bericht zojuist.

De vraag is eigenlijk... Is dit normaal bij een motor die pas 60.000 km heeft gelopen en elke (tot nu toe) ± 20.000 km onderhoud heeft gehad, anders gezegd... Komt dit vaker voor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.