Opel Corsa: Occasion gekocht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.2xe

Beste forum leden,

Afgelopen weekend heb ik dan eindelijk mijn seat ibiza 1,4 vigo kunnen inruilen voor een Opel Corsa.
Alleen omdat ik een persoon ben die zich bezig houd met zaken wat hij niet moet doen, heb ik kortsluiting weten te veroorzaken met het inbouwen van mijn auto radio..

Het aansluiten van mijn radio was het probleem niet. echter telkens als ik de auto van contact had, ging de radio uit en verloor hij zijn instellingen. Op deze forum heb ik wel gelezen dat je iets met een rode en een gele stekker moet doen, enige kabel die ik zie waar je eventueel iets mee kan doen is een gele stekker aan een soort T-splitsing naar een gele en een rode kabel, deze kabels zitten wel erg vast. de kortsluiting heb ik misschien wel veroorzaakt omdat de antenne kabel los schoot en die ergens tegen aankwam. zelf heb ik geen idee!

Het resultaat was behoorlijk heftig toen ik gister avond van mijn vriendin weer naar huis reed. deed de interieur verlichting het niet, de claxon en andere kleine zaken ook niet.
Deze ochtend heb ik een zekering vervangen en bijna alles werkt weer behalve de verlichting van de knoppen van de verwarming aan de linkerkant. Ik ben bang dat de lampjes zelf stuk zijn aangezien ik alle zekeringen gecontroleerd heb. hopelijk hebben jullie nog wat handige tips o.i.d.

Wel heb ik geleerd niet zomaar met kabels te moeten gaan kloten! deze week rijd ik wel naar een audio installatie bedrijf die me vast kan helpen met mijn auto radio.

En dan als nog een laatste vraag. aangezien mijn auto een distributie ketting heeft, heb ik dan nog speciale motor olie nodig? en zijn er nog andere zaken die ik in de gaten moet houden en om de zoveel tijd moet controleren? De boekjes van de auto zitten er niet bij, dus ik ga de verkoper nog even aan de tand voelen dat ik de boekjes wil.

Een verhaal duidelijk op papier zetten is geen sterke punt van mij dus ik hoop dat jullie er iets van begrijpen, anders kunnen jullie altijd nog een vraag stellen als er iets niet helemaal duidelijk is. als ik er aan denk zal ik vanavond eens een foto maken van de console verlichting wat dus maar voor de helft functioneert.

M4RK7C6

Geplaatst door M4RK7C6 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

Ondertussen ben ik blij de audio specialist geweest en hun het zelfde verhaal uitgelegt.

Mijn radio is helemaal correct aangesloten. Ook heb ik ze gevraagd of ze mijn display goed kunnen aansluiten waar de tijd/datum/graden op afgelezen kan worden.
Dit hebben ze helaas nog niet gefixed dus rijd ik er aankomen weekend nog even naar toe.

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Het draadje in de iso(radio)stekker doorknippen er gaat er een naar de antenneversterker en 1 naar het display, die van het display doorknippen zodat deze geen spanning krijgt.

Gr Ron

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

De audio specialist zei dat hij die kabel door had geknipt, ben bang dat hij de verkeerde door geknipt heeft. Hoe kom ik er achter welke de juiste kabel is?

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Meten en of kijken net als ik al vertelde 1 is het display en 1 voor de antenneversterker

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

de combinatie tussen de display in de auto en mijn auto radio werkt,
Alleen de display gaat uit zodra ik de koplampen aan doe. dit is een bekent probleem met opels, ben aan het googlen om te kijken hoe ik dit moet oplossen.

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Onder je lichtschakelaar zit een draaischijf om het dashbordverlichting te dimmen draai daar eens aan met het licht aan.

Gr Ron

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

De tip met de draaischijf had ik elders al gelezen op internet en ong 30 min geleden al getest. Helaas heeft dit geen effect.

R_Bakker (0) PRO, 10 jaar geleden

Schema erbij pakken radio eruit en kijken wat ze doorgeknipt hebben.

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

Het blijkt een los contact te zijn bij de displayunit zelf.
Dit weekend kijken of ik hem los kan halen en laat ik de contacten opnieuw solderen.

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

Ik heb de display unit gedemonteerd en een kleine groene weerstand vast gesoldeerd, deze had een speling van ong een milimeter.

Dan heb ik nog wel een vraag, welke motor olie moet ik gebruiken voor mijn auto?

Hans4040 (325) PRO, 10 jaar geleden

10W30 of 10W40, synthetisch

M4RK7C6 (0), 10 jaar geleden

Helemaal duidelijk,

bedankt voor de hulp ticket mag gesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.