Opel Astra 2005: koelvloeistof melding

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XEP, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Goeiedag

Er kwam constant een melding over het koelvloeistofniveau, ik heb erover ingelezen dat het ook ruitenvloeistof kon zijn, die is bijgevuld en dat is het niet. Ik heb het koelwater ook boven het streepje bijgevuld, en heb de sensor vervangen door een sensor van een auto van de sloop.

Probleem leek verholpen, echter na een paar km toch vandaag weer de melding..

Wat ik vreemd vind, met de andere sensor komt de melding blijkbaar nog steeds maar minder vaak.

Ik weet niet hoe deze sensor meet, maar kan het hoogstwaarschijnlijk de oplossing zijn als ik het reservoir vervang? volgens mij zit daar iets van een vlottermagneetje?

bvb dank , groet, Roy

roygsi

Geplaatst door roygsi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1345) PRO, 3 jaar geleden

Volgens mij werkt deze sensor met een drijver als ik het goed heb , zou kunnen dat deze vervuild is qua contacten .

roygsi (0), 3 jaar geleden

Oké ik ben wat stappen verder en heb diverse sensors getest en een reservoir getest. Ook de stekker getest met een draadbrug.

Mijn conclusie. De gevoeligheid is te hoog. Ik heb ook elders gelezen dat je met de Tech bij de Opel dealer een software update kunt doen waarbij de gevoeligheid van deze koelvloeistof sensor is bijgesteld.

*Reservoir vlotter blijft drijven
*Sensor ( 3 stuks in huis ) zijn zogenaamde “reed” sensors. En die werken nog ( testen met magneetje erlangs halen om de vlotter te imiteren.
*stekker getest met draadbrug en melding blijft weg.

Dus of software update doen.
Of. Het ligt alsnog aan de sensor en wellicht is die door ouderdom te gevoelig. Het werkt wel maar dus te snel een signaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.