Opel Vectra: Koelwater probleem

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste monteurs,

Ik heb een volgend probleem met een vectra van 2003 op gas.

De auto is 2 weken geleden warm geweest geconstateerd werd dat de thermostaat stuk was. Deze is vervangen en klant heeft 2 weken zonder problemen rond gereden. Echter is de auto nu weer terug omdat hij bij een temperatuur van 80 a 90 graden opeens het koelwater er via het reservoir uit gooit. Nu heb ik al een lek test uitgevoerd en met een detectie vloeistof gecontroleerd op een lekke koppakking. maar er was geen resultaat met beide testen. Ook is de koelwater pomp gedemonteerd ook deze ziet er prima uit. Ook nog temperatuur controle gedaan op de radiateur maar geen merkwaardige verschillen. Omdat de auto ook op gas loopt heb ik de verdamper ook nog afgekoppeld om uit te sluiten dat de verdamper niet lekt. Hij bouwt ergens opeens druk op alleen waar???? Als iemand nog een idee heeft of sugestie dan hoor ik het graag.

Het ander probleem bij deze auto is, als ik de airco aanzet dan gaat de motor op 3 cilinders lopen en het storingslampje gaat branden en geeft dan storing: cilinder 4 misfire detected. Kan dit duiden op een kapotte bobine blok? Terwijl er onder het rijden geen problemen zijn??

Hopelijk heeft er iemand nog een oplossing voor mij.

M.v.g Leon

Leon expert

Geplaatst door Leon expert (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Leon expert (0) PRO, 10 jaar geleden

Het probleem is gevonden, de waterpomp die wel goed oogde had toch te weinig opbrengst.

Het probleem dat de auto op 3 cilinders soms liep kwam doordat de bedrading was doorgesleten van de 4e injector.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.