Opel Vectra: Luchtmassameter defect?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dty

Goedenavond,

Ik ben in het bezit van een Opel Vectra 2004 DTY 2.2 125PK. Ik heb de laatste tijd wat problemen met mijn auto. Hij gaat zeer regelmatig in de noodloop. Dit gebeurd voornamelijk als ik stil sta voor een stoplicht maar het komt ook voor op de snelweg als ik bijvoorbeeld moet remmen.

Ik ben hiermee al naar de dealer geweest en bij het uitlezen kwam naar voren dat de waarden van de luchtmassa meter niet helemaal juist waren. Dus hun demonteerde de luchtmassameter, maakte hem wat schoon en plaatste hem terug omdat ik op dat moment geen tijd had om het te laten repareren. Daarna weer makkelijk 2000 kilometer kunnen rijden.

Het komt dus voor dat hij om de haverklap in de noodloop schiet, maar er ook net zo makkelijk weer uit en dan kan ik weer zo 1000 kilometer rijden. Wat zou dit kunnen zijn?

Ik heb een luchtmassameter gekocht op internet maar als ik die plaats dan staat hij gelijk in de noodstand en komt daar dan ook niet meer uit. Zou ik de boordcomputer moeten resetten met die andere LuchtMassameter? Zo ja, kan ik dat zelf? door bv de accuklemmen los te halen? Ik zie de reacties tegemoed! Alvast bedankt.

mahonie

Geplaatst door mahonie (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

chris01 (0), 10 jaar geleden

dit heb ik eerder gehoord!! auto van mijn collega zijn zoon ( zelfde type !) had dit ook. vaak bij garage geweest en hadden gezegd dat er een nieuwe brandstofpomp op moest. dus niet he. egr vervangen en nog het zelfde probleem.
let op! ze hebben de vacuumslangen vervangen , deze bleken ingescheurd te zijn (haast niet te zien). maar het probleem was wel opgelost.
hij had er bijna een dure b-pomp op laten zetten. was nu voor paar tientjes klaar.
hoop dat je hier iets aan hebt, lijkt me dan de goedkoopste oplossing.
veel succes! en hoor graag of het gelukt is.

mahonie (0), 10 jaar geleden

Goede tip. Ik ga ermee aan de slag. Vacuumslangen kan ik wellicht zelf..

chris01 (0), 10 jaar geleden

ja dit kan je zeker zelf. succes!

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk dat je een verkeerde luchtmassa meter hebt gekocht. Verkeerde merk of type.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.