Opel Omega: Koplampen: Hella of ander merk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: X25DT

Hallo,

Ik kom in advertenties vaak koplampen tegen voor een omega die aangeduid worden met "imi", ik neem aan imitatie. Weet iemand hoe de kwaliteit van die lampen zich verhoudt tot de kwaliteit van Hella lampen. De prijs is aanzienlijk veel lager (70 Euro imi tegen 225 Euro origineel).
Zou het voor waard zijn om dergelijke lampen te kopen, eventueel over een paar jaar een nieuwe set?

Lucas

LucasvanEwijk

Geplaatst door LucasvanEwijk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Martijn7427 (0), 16 jaar geleden

Lucas,

Ik heb in een Omega B van 95 sinds 3 jaar Depo's. Dat is ook zo'n imi. Origineel zaten er volgens mij Hella's in. Die hebben het dus 9 jaar uitgehouden. Daarna afkeur op reflector die slecht werd.
De stand van zaken na 3 jaar met Depo's (helder 'glas') is nu: Glas is op sommige plekken dof vanwege krasjes. (Is verder niet erg). In de koplampunit is het horizontale gedeelte onder de reflector helemaal matgrijs geworden (was chroomkleurig). Maar de reflectoren zijn nog helemaal goed. En dus worden ze niet afgekeurd.
Conclusie: Ze zijn niet zo mooi meer als drie jaar geleden, maar ze voldoen nog uitstekend.

Maar goed, van die Hella's was na negen jaar het (niet doorzichtige) koplamp'glas' helemaal geel verkleurd.

O ja, nog 1 ding: Bij die Depo's heb ik na twee jaar nieuwe (universele) stekkertjes op de draden naar de lampjes moeten knijpen. De originele (die dus in de lamp zitten) waren helemaal gesmolten. Ze waren gecorrodeerd, daardoor steeds hogere weerstand en temperatuur, dus: smelten. Ik weet niet of die corrosie lag aan de kwaliteit van het metaal van de stekkertjes of omdat de doppen niet goed afdichtten. Maar met die nieuwe stekkers is dat probleem is nu opgelost. En het blijft weg.

Ik hoop dat je zo voldoende info hebt.

groeten,

Martijn

Paulus8636 (0) PRO, 16 jaar geleden

Mijn ervaring is dat het lichtbeeld van de imi's vaak slechter is. Minder scherpe licht-donker scheiding en daardoor meer verblinding door strooilicht. Dus ik heb weer originele Hella's gestoken. Kost een duit maar het is me waard.

Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.