Opel Kadett: koppakking

Bouwjaar: 1989

hallo, de koppakking van mijn kadett is eruit gevlogen, kan iemand mij gegevens geven voor het de/monteren van de cilinder kop? het is een 1.3 zonder injectie van 1989.

jakobs4863

Geplaatst door jakobs4863 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

uitlaat demonteren,spruitstuk kun je laten zitten!luchtfilter verwijderen.wat stekkertjes losmaken.koelvloeistof aflaten.en je kan de kop losdraaien! inlaat en uitlaatspruitstuk komen mee..

wel even op de aanhaal momenten en volgorde letten!

is niet te veel werk bij deze auto.

succes..

monique7975 (0), 18 jaar geleden

moet je niet de kop laten vlakken eerst lijkt mij wel .
zeker als die aan de kook is geweest en niet tevergeten .
nieuwe kopbouten ze werken maar 1 keer zijn krimpbouten
is maar een voorstel?

dupl-u-10286-5dd147ceba1f5+KR (0), 18 jaar geleden

ik heb het gedaan met een Astra, zonder kop vlakken en zonder nieuwe bouten, is prima gelukt. Het is wel aan te bevelen om nieuwe bouten aan te gebruiken en de kop te laten vlakken inderdaad vooral als de motor erg warm is geweest. Vlakken kost volgens mij ongeveer ¤50,-

Succes

stefan84 (0), 18 jaar geleden

@ Erik

klopt inderdaad..had het even over het hoofd gezien.

maar zou inderdaad zeker nieuwe kopbouten gebruiken,kost samen met koppakking,kleppendekselpakking en kopbouten nog geen ¤ 30,- bij de automaterialenzaak..

en wat betreft het warmlopen,zou het toch verstandig zijn deze even te laten vlakken,zodat je naderhand niet voor verassingen komt te staan!

succes

tijne (0), 18 jaar geleden

bij demontage altijd de kop laten vlakken als je het neit doet loop je een heel groot rizico dat de pakking weer gaat lekken en kan je op nieuw beginnen.

daarnaast loop je de kan dat als de kop krom getrokken is en je vlakt hem niet dat je nokken as breekt (als je een boven ligende nokken as hebt).

gr tijne

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Frank

Hoe staat het er nu voor met het opeltje ?

Stefan

jakobs4863 (0), 18 jaar geleden

k heb de kop gedemonteerd en gekeken wat er mis was koppakking gewoon weg geslagen. nu heb ik de kop laten vlakken en gemonteerd en hij loopt weerd perfect!

bedankt voor jullie reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.