Opel Vectra: Koppeling Vectra 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Vandaag koppeling vervangen met hydraulisch druklager (LUK) alles afgebouwd en met het ontluchten merkte ik het al ,het pedaal ging stroef naar beneden kwam nog eenmaal terug naar boven en staat muurvast. slang op bak losgemaakt en weer gemonteerd een keer trappen en het complete druklager springt uit elkaar. we hebben dit al een keer eerder gehad evenals een collega. Bij de dealer ,waar ze ook LUK monteren, hebben ze dit nog nooit meegemaakt. Iemand een idee wat er fout kan gaan?

hamalipa

Geplaatst door hamalipa (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb zelf ook al meerdere keren LUK gemonteerd op de Vectra-B.

ook nog geen problemen gehad.

Oriigneel is veelal ook LUK bij de vectra-B

Ontluchten doe ik op de ouderwetse manier.

dmv pompen dus.

zou het niet in de hoofdkoppelings cilinder (bij koppelings pedaal) kunnen zitten??

Willem

Techneut11280 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo zit het afdichtrubbertje van de drukleiding wel goed. Als dit voor de opening zit kan je met het pedaal wel vloeistof naar het druklager persen maar de drukgroep is minder sterk en perst de vloeistof niet terug. Na een paar keer pompen zit het druklager helemaal vol en bij doorpompen op het pedaal zal er iets kapot moeten.

succes Techneut 11280

hamalipa (0) PRO, 14 jaar geleden

Allereerst iedereen bedankt voor het meedenken, Bij de nieuwe LUK set wordt de drukleiding vervangen door een aluminium pijpje, echter was het rubbertje van de leiding in het verdeelblokje bijven zitten waardoor Techneut het helemaal bij het goede eind had. Dit overkomt je natuurlijk nooit meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.