Opel Corsa 1.7D: Kosten grote beurt

Bouwjaar: 1999

Mijn onlangs gekochte corsa is bij de dealer voor een grote beurt (heb zelf 2 linker handen dus laat het liever allemaal goed doen). Nu werd ik net gebeld over de kosten. Daar schrok ik nogal van. Remblokken voor (130 euro), remvoering achter (180 euro), stuurkogel en wiellager (130/160 euro). Zijn dat normale bedragen?

frans3280

Geplaatst door frans3280 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee dat is niet normaal,

voor remblokken 130?????? is het compleet met schijven dan is het niet gek.

achter zelfde verhaal, 180,- voor aleen remvoerings is heel veel, zal wel compleet zijn. dan valt het ook mee.

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Ik vond het ook al veel. Remmen betaalde ik de laatste keer 190 euro incl. voor blokken vóór én voeringen achter (bij een andere opeldealer, 2 jaar terug). Maar inderdaad, als er meer is vervangen dan alleen blokken en voeringen valt het nog wel mee ja. Ik zal in elk geval vanavond even goed navragen wat er precies gebeurd is en wat precies de kosten zijn.

flow (0), 18 jaar geleden

Ik zou vragen naar de oude onderdelen en als de remschijven of remtrommels zijn vernieuwd kun je dat zien die zullen nog wel roest vrij zijn.maar met alles, ik vindt het een boel geld.

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Op zich klopt het wel dat de onderdelen aan vervanging toe waren. Het was meer de hoge prijs waarvan ik schrok. Ik heb vanmiddag de site www.h-base.nl gevonden voor onderdelen prijzen. Zijn dit de adviesprijzen die de dealer ook hanteert voor originele onderdelen? Want er is voor een aantal dingen aardig wat meer gerekend...

flow (0), 18 jaar geleden

Wat betreft de orginele delen;ik kom bijna elke week in de materialen winkel en dan zie je toch mannetjes lopen van een autodealer die daar onderdelen komen kopen en die betalen ook het zelfde als ik.en een orginele bon is zo gemaakt bij de dealer .maar ja dat is moeilijk te controleren.ik denk wel dat er wordt geschoemeld.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

nee www.h base levert geen originele onderdelen.

maar wat heet origineel, een origineel onderdeel wordt ook niet bij opel zelf gemaakt.
neem een accu, bij de dealer staat er op opel, koop je later bij de autoshop een accu staat er op varta, zelfde accu aleen veel lagere prijs omdat de accu dan ineens niet origneel meer is.

dus origineel zegt niks.

frans3280 (0), 18 jaar geleden

Net even de rekening vergeleken met eerdere rekeningen en ook even nagevraagd bij een paar vrienden met ook een corsa.

Voor alle 6 werkzaamheden die moesten gebeuren werd 0.1 of 0.2 uur meer gerekend dan elders. Ook worden voor de onderdelen net wat meer gevraagd. Verschillen per onderdeel zijn dus niet heel groot, maar alles bij elkaar opgeteld betaal ik deze keer dus 100 euro (ex btw) meer dan dat ik voor dezelfde werkzaamheden elders betaald zou hebben. Extra reden om te gaan twijfelen over het in onderhoud laten van de auto bij deze échte dealer...
Is trouwens 70 euro ex BTW een normaal werkplaatstarief?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

83 euro per uur incl, is bijna 200 guldens.

zou voortaan toch maar eens naar de universele gaan, dit is te gek voor woorden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.