Opel Astra: Koude start

Bouwjaar: 1993

Ik heb nog een vraag...ik heb een astra 14nz uit 1993 152000 km gelopen...Als ik mijn auto start bij deze temperaturen(5 graden of lager)dan lijkt het alsof de "choke" voluit staat...auto start direct en staat dan een beetje te pruttelen(loopt dan ongeveer 1100 toeren) en stinkt behoorlijk(vandaar die uitdrukking "choke")Na een minuut is dat geheel over..Daarbij heb ik ook wel eens gehad dat als ik dan voor een kruising stoppen moet dan gaat het toerental kortstondig naar 500 en vangt hem daarna weer op naar de 1100..ik heb pas een keer een fout gekregen(lamp brandde ongeveer 1 minuut van motermanagement) als ik de computer dan uitlees is dat code 45(lambda sonde te hoog co gehalte)...Waar moet ik dat nu zoeken ?? Voor de rest loopt de auto supergoed. Heb al de Temp sensor koelwater vervangen..Alvast bedankt voor de moeite

lemmingsbeest

Geplaatst door lemmingsbeest (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk in de lambda sonde / bestekkering / bedrading

Heb je de goede temp. sensor verwisseld (blauwe stekker met 2 aansluitingen.

(andere is voor de meter)

Willem

tijne (0), 18 jaar geleden

en maakt je stappe motor en gasklep huis maar is goed schoon.

gr tijne

lemmingsbeest (0), 18 jaar geleden

Nou ik heb het even nagelopen Ik heb de temp sensor vervangen met een draad(die voor de meter). Ik weet er maar 2 te zitten bij mijn astra ..die andere zit ja aan de radiator(of is er soms nog een en waar zit die dan ??)..Lambda sonde is vervangen...Geeft nu bijna altijd bij stationair toerental na ongeveer 2-4 minuten foutmelding(weer die 45)...Alvast bedankt...

lemmingsbeest (0), 18 jaar geleden

Ik heb die andere sensor ook vervangen(blauwe) maar probleem blijft....blijft alleen nog maar lambdasonde over ...Wie weet raad ???

lemmingsbeest (0), 18 jaar geleden

Heb het opgelost.....Gehele monopoint op de sloop gehaald en omgezet..probleem is geheel weg...geen foutcode meer en geen moeilijkheden als het koud is...prijs viel ook mee maar 25¤ kompleet met alle onderdelen erbij(stappenmotor,gaskleppotentiometer,verstuiver)...ben weer gelukkig met mijn astra...Toch bedankt voor de moeite!!!

tijne (0), 18 jaar geleden

kijk daar kan je nog is een onderdeel voor op de sloop gaan hallen.

veel rij plezier weer frans.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.