Opel Astra: storing bij stationaire loop

Bouwjaar: 1999

Ik heb een astra G 1.6 SZR motor en heb sinds kort het volgende probleem:
Als ik de auto een tijdje stationair laat draaien begint het motorstoringslampje te branden.
Heb de storing uit laten lezen bij de opel dealer en het was iets met lucht in het inlaatsysteem (weet het niet precies meer). Er werd mij verteld om ook de stappenmotor schoon te maken. Ben gaan zoeken of hij ergens valse lucht krijgt maar ik kan niks vinden. Heb toen de stappenmotor schoongemaakt maar deze was niet extreem vies. Maar goed de storing zit dr nog steeds in.
Toch verdenk ik mn stappenmotor ervan omdat mn stationair toerental ook op ong. 1200 tpm. zit. Graag een reactie want ik weet t niet meer.

opel8276

Geplaatst door opel8276 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

erg meschien?

geef me vingers ook maar un duw nu.

gr tijne

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Als de motor verder normaal loopt , kan het ook nog de lambdasonde zijn.
Als deze niet goed werkt , kan hij de aangeboden hoeveelheid uitlaatgas niet "verwerken".
Hij zou dan ook moeten gaan branden als je een kwartiertje op de snelweg rijdt (+/- 120-130 Km/u )

mvg,
Hans.

opel8276 (0), 18 jaar geleden

EGR zou ik nog naar kunnen kijken, maar de auto stottert ook niet ofzo.. Het rare is als ik de dynamo belast bij stationair draaien door de achterruitverwarming aan te zetten, zakt het toerental naar ong. 950 tpm... en dan krijg ik geen storingsmelding!!! vaag probleem.. wie weet raad?

opel8276 (0), 18 jaar geleden

De auto heeft verder helemaal geen problemen, alleen als het toerental rond de 1200 tpm komt gaat het motorstoringslampje branden... kan een stappenmotor of een EGR klep wel een storingsmelding doorgeven dan?

Cr (0), 18 jaar geleden

Ik heb met mijn astra een soort gelijke probleem, stationair draait hij ong. 900 toeren en na 3 seconden zakt de toerental en gaat dan wat onregelmatig lopen, wanneer ik de achterruitverwarming aanzet dan loopt hij erg onrustig en kan dan afslaan. (geen idee waaraan dit kan liggen)
Probleem is dat ik de auto niet kan laten keuren omdat de co-gehalte 7,5 is, toch doet alles het gewoon goed.
Zou graag willen weten wat bij jouw het probleem is.
Groeten Cr

opel8276 (0), 18 jaar geleden

het probleem bij mij is eigenlijk net andersom.... draait ong 1200 toeren... dan krijg ik een storingsmelding... zet ik de achterruitverwarming aan dan draait hij netjes 950 toeren en krijg ik geen storingsmelding... Denk toch dat mijn stappenmotor voor het stationair toerental stuk is ga het dit weekend bekijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.