Opel Zafira: krakende stabilisator stang

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z22SE

De stabilisator stang rechts voor kraakt als ik over een drempel/bultje heen rij.
Nu heb ik op internet gelezen dat dit voor de Zafira een bekend euvel is en een smeerbeurtje het kan verhelpen.

De garage heeft na de aankoop alle punten die uit de ANWB keuring naar voren zijn gekomen, naar hun zeggen verholpen, ook de stabilisator stang maar het krakende geluid is nooit echt verdwenen. Nu weet ik niet wat ze precies met de stabilisator stang gedaan zouden hebben.

Kan dit problemen opleveren als je er mee blijft rijden?

Wat kan hier nog aan gedaan worden behalve met olie inspuiten of nieuwe rubbers erin (laten) zetten en is het dan verholpen? of is het een terugkerend fenomeen?

iemand een suggestie?

technojunky

Geplaatst door technojunky (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

elvis1988 (0), 10 jaar geleden

als je een kloppend geluid hebt moet je het verbindingsstang tussen stabilisatiestang en schokdemper vervangen( daar zal dan speling opzitten). Als het een piepend of krakend geluid is moeten de rubbers van de stabilisatiebar zelf losgemaakt worden en met vet ingesmeerd worden. Maar meestal zijn het de verbindingsstangen waar speling op zit

rijder111 (0), 10 jaar geleden

Inderdaad als het kloppend is dan de verbinding stang vervangen. Gaat zeer goed 2 bouten losdoen verbinding stang eruit en andere erin.
Is het een schurend, krakend geluid dan zijn het de rubbers, je kan ze insmeren met vet, maar als het terug warmer word gaat dit probleem vanzelf over zonder dat je ze insmeerd.

technojunky (0), 10 jaar geleden

De auto heeft nog een aankoop garantie. Met de laatste beurt zegt de garage de rubbers gesmeerd te hebben.

Komende week ga ik terug naar de garage om samen nog eens een proefrit te maken. De garage heeft aangegeven om het nog op te willen lossen. Keurige service overigens. (Maar je mag hier vast geen reclame maken.)

Dus even afwachten wat het wordt.

GercoXXL (0), 10 jaar geleden

Dit probleem had mijn Zafira ook. Smeren lukt haast niet, omdat je er niet tussen komt. Vervangen is lastig omdat de bouten van de rubbers naar boven wijzen, vlak tegen de bodem van de auto. Als je de rubbers wilt vervangen zou het hele subframe eraf moeten en dat wordt een kostbare klus.

grtz. Gerco

technojunky (0), 10 jaar geleden

De uitslag:
De stabilisator stang rubbers zijn (kosteloos :)) vervangen door de garage. De oude waren duidelijk ingesleten. Het vervangen was niet heel moeilijk. de rubbers moesten besteld worden en werden niet voor 15:00 uur geleverd. Maar om 16:40 uur was het al klaar.
Hij rijdt weer als een zonnetje.

Het viel nog onder de garantie en de garage heeft zich keurig aan de gemaakte afspraken gehouden. Service bestaat nog!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.