Opel Omega: Krijg contactslot niet meer om. Defect elec. startonderbreking?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds vorige week kan ik mijn auto niet meer starten. Ik krijg simpelweg de sleutel niet omgedraaid. Het lijkt op een mechanische blokkering. Het stuurslot heb ik uit kunnen sluiten. Deze krijg ik er nl. wel op en weer vanaf.
Ik heb de behuizing van mijn stuurkolom eraf gehaald en zie onder het contactslot een klein zwart doosje met wat electronica. Is dit een electrische startonderbreker? En kan hier wellicht en defect in zitten? als dat niet het geval is, wat kan het dan wel zijn? Alvast bedankt voor de hulp.

groet, Frans

rewijkfj

Geplaatst door rewijkfj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

wat bedoel jij met klein zwart doosje,zit dit aan het verlengde van je sleutel zeg maar achter erop,hoeveel draden,hoe kun jij het stuurslot bedienen zonder je sleutel om te draaien???en met een andere sleutel,kontakt slot inspuiten met wd40

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

een elektrische startonderbreker sluit wat elektronica af,maar doet je sleutel blokkeren heb ik nog nooit van gehoord ,misschien iemand anders??

rewijkfj (0), 16 jaar geleden

[quote=robby10030]wat bedoel jij met klein zwart doosje,zit dit aan het verlengde van je sleutel zeg maar achter erop,hoeveel draden,hoe kun jij het stuurslot bedienen zonder je sleutel om te draaien???en met een andere sleutel,kontakt slot inspuiten met wd40[/quote]
Hoi Robby,

het kleine zwarte doosje zit in de behuizing van de stuurkolom, en zit vast aan het contactslot. er zit een blauwe stekker in met , uit mn hoofd, 4 draden. Ik zal vanavond een foto bijvoegen.

Ik kan de sleutel net genoeg omdraaien om het stuurslot eraf te krijgen, maar dit is maar een fractie van een paar milimeter. Verder draaien gaat niet.

groet, Frans

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

en heb je geen reservesleutel die je eens probeerd,of je slot inspuiten met kruipolie

rewijkfj (0), 16 jaar geleden

[quote=robby10030]en heb je geen reservesleutel die je eens probeerd,of je slot inspuiten met kruipolie[/quote]
Beide geprobeerd, maar zonder resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.