Opel Insignia: Lager geluid bij 2250/2500 toeren

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: A20DTL

Bij warme motor onder het rijden dus belast hoor je bij 2250-2500 toeren (stabiel rijden) hoor je een geluid net of er iets aanloopt of een lager stuk is.
De aandrijfassen,wiellagers,wielen ed. zijn gecontroleerd. De dynamo,waterpomp en airco gecontroleerd op speling of geluid maar niks te vinden, het geluid is ook niet te horen als je bijv. de auto onbelast laat rijden met de wielen in de lucht, geluid is direct weg als je de koppeling intrapt of gasgeeft. Het is alleen bij een warme motor koud is er niks te horen.
Iemand dit al eens gehad? Ik vermoed zelf mss een lagertje in de dynamo oid. al kan ik de brandstofpomp voor mijn gevoel ook niet helemaal uitsluiten heeft soms ook net iets weg van brandstof die stroomt oid. Maar dan is het raar dat ik het alleen maar hoor bij een warme motor....

downforthecause

Geplaatst door downforthecause (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Insignia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

En als de multiriem eraf is? Is dan het geluid hetzelfde?
Zou het een soort pompgeluid zijn? abs pomp? Elektrische stuurbekrachtiging?Opvoerpomp is toch duty cycle gestuurd?
Koplamverstelling die steeds aan het regelen is? mits natuurlijk xenon aanwezig. Zit er niveauregeling op achter?
lastige dingen altijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.