Opel Astra: lampje handrem gaat even branden tijdens scherpe bocht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTL

Sinds kort gaat het lampje van de handrem even branden als ik door een bocht ga. Vooral als ik het stuur redelijk ver "draai".
Ligt dit misschien aan de remvloeistof? Want naar mijn idee zit er nog voldoende in...

Iemand suggesties?

Alvast bedankt voor je reactie/hulp!

Peter

Peter8889

Geplaatst door Peter8889 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Het zou je remvloeistofnivo kunnen zijn. Toch maar eens checken dus...

suc6
Peter

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Yip, is het niveau van het rempotje. Denk er wel om dat je deze niet hoort bij te vullen! Reden dat je lampje gaat branden is dat je remblokken zijn versleten. Nieuwe erin en het peil staat weer als vanouds. Als je nu bijvult en dan later de blokken vernieuwd, stroomt het potje over met alles gevolgen van dien.

Sytze

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

@ sytze.
Mijn idee

Groeten Marcel

Peter8889 (0), 17 jaar geleden

Hartelijk dank voor jullie reactie!

Maar toch vreemd dat het lampje gaat branden in een bocht en niet bij het remmen....
maar het zal wel zo horen.

Zal de auto binnenkort een beurt laten geven...

Is het trouwens erg kostbaar om de remblokken te laten vervangen? Ik heb namelijk geen idee wat het kost....
Ik heb mijn vorige astra ooit eens bij de dealer gebracht voor een beurt... resultaat bijna € 800,- lichter, vandaar dat niet ik dat liever niet weer laat gebeuren.

groeten Peter

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Aan Sytze,hoezo met alle gevolgen van dien als het potje overstroomt???kan water eroverheen en alles spoelt weg,als je remvloeistof geknoeid hebt op je lak of wat dan ook ,gewoon afspoelen met water,en alles spoelt er zo af.

LOTUS (0) PRO, 17 jaar geleden

Andere remblokken kosten in elk geval veel minder dan achteraan in een andere wagen knallen
Snel veranderen die blokken als deze opgereden zijn, en voor je de remschijven ook stuk rijd.

Lichte staat er op met een bedoeling.

Santa (0), 17 jaar geleden

Robby, als jij op de manier sleutelt zoals jij hier schrijft, dan ben ik bang dat je er weinig kaas van gegeten hebt en het systeem duidelijk niet snapt. Om over het lukraak wegspoelen van chemische vloeistoffen maar niet te spreken..... Het is zoals Sytze al schrijft en zo simpel is het!

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja Santa, maar niet iedereen werkt op de wijze zoals zou moeten. Vergeet niet dat wij onder controle staan, buiten dat vind ik het kolder om op deze wijze met het milieu om te gaan. Alsof je door het bijvullen ineens dikkere remblokken zou krijgen! Vervang de blokken nou maar, dat is de bedoeling van het waarschuwings lampje.

En Robby, ik weet echt wel dat remvloeistof hydrostatisch is, maar dat is nog geen reden om het zo weg te spoelen. Heel aardig dat je mij probeert iets te leren hoor, maar het is de bedoeling dat remvloeistof altijd opgeslagen word. Maar als jij wilt knoeien, be my guest.

Sytze

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Wat een gelul,hebben jullie ooit van en opvangbak gehoord ??????als ik er die onder zet en spoel alles weg dan loopt dat toch in die bak,en kan ik het toch in een dumpvat gooien.En als nou je remblokken niet versleten zijn????en hij lekt achter uit de cilinders,dan zakt de remvloeistof toch ook en gaat het lampje ook branden,moet je dan toch je remblokken vervangen????natuurlijk niet ,het komt hierop neer dat jullie er ook geen kaas van gegeten hebben,als je lampje brand chek je even heel je remsysteem,en je kijkt meteen of achter de voering nog genoeg is,voordat jullie weer commentaar geven,natuurlijk bij een auto met remschoenen achter.

Santa (0), 17 jaar geleden

Robby, krachtige taal voor iemand die zijn eerder gedane uitspraak LATER gaat verdedigen door met niet eerder genoemde feiten te gaan schermen. Wellicht kun je bij je volgende reactie dan gewoon wat DUIDELIJKER zijn en gewoon schrijven wat je bedoelt. Lees je eigen stukje nog maar eens door en vraag je af hoe dit stukje bij anderen zou kunnen overkomen. Mocht dit stukje een antwoord zijn geweest in een milieu-eisen examen, was het geheid als zijnde incorrect bestempeld.
Voor mij blijft de zaak gewoon duidelijk: WAT JE NIET KNOEIT, HOEF JE OOK NIET WEG TE SPOELEN EN TEGEN HOGE PRIJZEN ALS CHEMISCH AFVAL AF TE VOEREN........
Als particulier zul jij dan wel zo verstandig zijn die rommel vervolgens bij het KCA depot aan te bieden.....

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Ben jij advocaat of zo?????

Santa (0), 17 jaar geleden

Ach, advocaat is een groot woord. De LOI heeft zooooveel cursusjes..........

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

we zullen het hier maar bij laten,misschien heeft de vraagsteller zijn remblokken al vervangen.

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kortom, als het lampje van je remoliepotje soms gaat branden zijn meestal je remmen (blokken en/of schoenen) versleten. Vervang dan je remblokken maar vul het potje NIET bij. Zijn de remmen niet versleten, heb je lekkage en moet je de lekkage verhelpen en het oliepotje vullen tot het juiste nivo. Sjaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.