Opel Astra: Langzaam tanken + slecht starten, zelfde oorzaak?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16XEL

Als ik benzine wil tanken dan gaat dat echt met een slakkengangetje en valt telkens het vulpistool weer uit omdat die denkt dat de tank vol is, terwijl dat uiteraard niet zo is. De enige manier om benzine te tanken is om het heel langzaam beetje bij beetje te doen, met de vulhendel slechts een heel klein beetje ingedrukt.

Nou heb ik tevens het probleem dat de auto slecht aanslaat, en soms maar op 3 clinders (duidelijk te horen).

Mijn vraag is: zijn deze twee problemen met elkaar verbonden? Benzine tank verstopt of iets met ontluchting of zo, en het feit dat hij daardoor misschien niet genoeg benzine krijgt bij het starten en daarom moeilijk aanslaat?

Hoe kan ik dit oplossen? Nu rij ik natuurlijk vaker op LPG, en is het vooral het startprobleem wat me dwars zit, maar als het met elkaar te maken heeft, weet iemand hoe het op te lossen dan? Alvast bedankt...

Aghilas

Geplaatst door Aghilas (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Graese Monkey (0), 15 jaar geleden

Moeilijk tanken, kan zijn dat het groene klepje dat boven in de vulhals zit naar beneden is gevallen.
Gaat het hier over een g3 gas instalatie?
Heb je wel eens het benzine fiter vervangen ?
Is er geen verstopping in een ven de injectors?
mvg graese

Aghilas (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Graese.

Er zit geen groen klepje, wel een zwarte kleine die de vulhals dichthoudt en die dus opent wanneer je het vulpistool naar binnen duwt. Bedoel je dat klepje? Die zit er dus gewoon nog, je kan dus niet in de hals kijken.

Wat de injectoren betreft, volgens mij hoor ik ze behoorlijk tikken, want als ik overschakel op gas is het getik weg, dus kan het alleen iets met benzine te maken hebben neem ik aan. Heb echter al tig reinigers van verschillende merken gebruikt, van Wynn's tot STP tot Elf, maar heeft allemaal niets geholpen. Ook V-Power niet.

Brandstoffilter is met de grote beurt van paar weken geleden vervangen, niets geholpen.

Wat valt er nu nog aan te doen? Starten gaat nog steeds niet snel (minimaal 5 sec. startmotorgeluid voordat motor uberhaupt sputtert), en tanken evenmin.

Aghilas (0), 15 jaar geleden

Het is inderdaad een G3.

Oke ik heb nu gemerkt dat als ik de benzinetank helemaal volgooi maar dan ook echt helemaal vol dat ie dan wel gelijk start. Gewoon direct binnen 1 seconde, zoals het hoort. Voor de zekerheid gelijk uitgezet en opnieuw gestart om uit te sluiten dat het geen toevalstreffer was, maar ook de 2e keer startte hij direct zonder motorgepruttel.

Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.