Opel astra f : sationair toerental regelaar

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: x16szr

ik heb een opel astra f X16SZR
Als de motor koud is loop deze goed, maar als de motor op temperatuur is gaat deze onregelmatig lopen.
het mm lampje gaat branden, heb deze uitgelezen, storing p0505 startionair stappenmotor, heb toen de stekker gecontroleerd deze was goed vervolgens de bekabeling naar de regeleenheid deze zijn ook goed heb toen maar een nieuwe stappenmotor gemonteerd, als je de motor start dan loop deze op tot 4000tpm en gaat weer terug 800/1000tpm lopen maar als deze warm is gaat deze weer onregelmatig lopen en de storings lampje gaat weer branden nog steeds p0505 wat zou het nog meer kunnen zijn.
zou de nieuwe stappen motor ook niet goed wezen?

ZLD

Geplaatst door ZLD (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

omega22dth (0), 15 jaar geleden

Hoi,

misschien moet je ook even kijken of de moter geen valse lucht kan aanzuigen tussen de stationair-regelaar en het inlaatspruitstuk. Met teveel lucht en een lambda-sonde regelende computer loopt een motor al gauw te snel. Vervolgens ziet de computrer dit en geeft de schuld aan de stationairregelaar. Er zijn special spuitbussen te koop om dergelijke lekken op te zoeken.

Succes!

roygsi (0), 15 jaar geleden

inderdaad valse lucht checken, niet alleen de rubberen slangen bij de inlaat maar ook de kleine vacuumslangetjes en de pakkingen van je gasklephuis, en dan nog de carterontluchtingsslangen van je kleppendeksel naar je gasklephuis..

die slangen kunnen verstopt zijn met olietroep of poreus door ouderdom

ik heb laatst mn gasklephuis losgehaald, schoongemaakt, nieuwe carterontluchtingsslangen en nieuwe pakkingen eronder gedaan, 2 stuks moet je hebben, sinsdien loopt ie ook wat rustiger en mooier stationair
de oude pakkingen van het gasklephuis waren zeiknat en bruin als een koffiefilter..

en stappenmotor weer reinigen met remreiniger, terugmonteren en zorgen dat de slangen goed zijn en eventuele slangeklemmen goed vast zijn

succes, soms blijft dat stationair een vervelend terugkomend probleem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.