Opel Omega: Lekkage koelvloeistof.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 DTH

Mijn auto lekt koelvloeistof. Het koelvloeistof druppelt uit de buisjes achter het motorblok die volgens mij zijn bedoelt voor het afvoer van condenswater van de airco. Wie kan mij vertellen wat er nu lek is ?

Mistral

Geplaatst door Mistral (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

kachelradiateur?

Mistral (0), 12 jaar geleden

Hoe kan ik er zeker van zijn dat het om de kachelradiateur gaat ?
Het schijnt nogal een klus te zijn om deze te vervangen.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

ik kan me niks voorstellen bij buisjes achter het motorblok voor afvoer van condenswater. Klopt dat wel. De afvoerslang voor die condens is meestal dezelfde als die van het kachelhuis. daar kan hemelwater inkomen via de frisse lucht kanalen... Als de lekkage zich in de kachelunit bevindt. en je weet zeker dat daaruit koelvloeistof lekt. zit er niets anders op dan de kachelradiateur te verwijderen. misschien lekt een aansluiting of de kraan als die erop zit? Ik ben geen opelman, ik raad je aan om opnieuw een vraag te stellen aan het forum. nl. "Hoe verwijder ik de kachelradiateur van een Omega met airco" Er zijn best wel monteurs die je kunnen vertellen wat de werkwijze is.

Mistral (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken Cor.
Ik ga de vraag meteen plaatsen.

williamhabets (0), 12 jaar geleden

als je de kachelradiator wilt vervangen moet het daschbourd eruit alles dus maar er is een oplossing voor als je het dasbourd kastje eruit haalt kun je de tussenpaneel open zagen hier zit ook een staalplaat ook doorzagen, als je mooi met het model van je kasje meezaagd en het ernaar weer inluimt zie je er niets van heb ik ook gedaan.
zoo nu kom je fijn aan je kachelradiator
werk voor 2 uurtjes
dasbourd eruit is werk voor volle 2 dagen als je handig bent en het weer in elkaar krijgt

jackvectrac2.0ne (0), 12 jaar geleden

Dashboard is een dag werk. ben al met al 10 uurtjes bezig geweest. Dash hoeft er trouwens niet helemaal uit maar alleen maar naar voren.

Gr Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.