Opel Astra: lekkage roofrail astra F

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 XEL 16V

Als ik mijn auto was lekt het dak ter hoogte van de middensteil aan de passagierskant en bij het achterste raam aan de passagierskant, nu komt dat dus langs de roofrail en ik wil de roofrail eraf halen om te kijken hoe ik dit het beste kan oplossen. Echter is er een speciale manier om deze te demonteren of moet je vanuit de binnenkant het plafond helemaal los maken om er bij te kunnen ?

Ik zie graag reactie tegemoet van mensen die hiermee ervaring hebben.

schoffelmeer

Geplaatst door schoffelmeer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Om de roofrail te demonteren, moet inderdaad het hemeltje zakken.
Dus handgrepen verwijderen, kledinghaakjes, raamafdekkap, bovenste deel deurrubbers enz.
Bij elk bevestigingspunt zitten 2 moeren, sleutelmaat 13. Het makkelijkste gaat dit met 'n dopsleutel met 3/8 aansluiting.
Lekkage komt vaker voor.
Rail verwijderen dus en weer monteren met 'n beetje kit om de draadeinden.

Gr.

schoffelmeer (0), 16 jaar geleden

Petje57 bedankt voor je info, ik ga het weekend het proberen. Is het dak dan daar ook per definitie rot ?

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee. Mankeert meestal helemaal niets aan.
Er zitten rubber afdichtringen tussen. Die geven de moed op.

Gr.

rottieroodmax (0), 16 jaar geleden

Niet het roofrack verwijdere!!!!!!!!!!!!Je moet je strip losklikken die op je regengoot zit.In die regengoot zit een kitlaag (fabrieksaf) die verdroogd is.Door het torderen van de auto (drempels ect ect) komen er kleine scheurtjes in deze kitlaag,waardoor er regenwater naar binnenkomt.
Je dak is immers een 'losse'plaat die dmv puntlassen aan de zijkant van de auto zit bevestigd.En de naad die je dan hebt wordt kit gespoten en die verdroogd op den duur.
Ik heb het immers precies hetzelfde gehad en het is over.Roofrack hoeft er niet af!Dus ook het hemeltje hoeft er niet af!

De goot schoon en droog maken,ontvetten met wasbenzine,een klein laagje carrossoriekit er overheen spuiten,gootstrip monteren (vastklikken) en klaar.
gr Marcel.

schoffelmeer (0), 16 jaar geleden

Hoe klik je die strip los zonder de boel kapot te maken ? Heb het net even geprobeerd maar er is geen beweging in te krijgen.

rottieroodmax (0), 16 jaar geleden

Je zal even wat durf moeten hebben,maar je kan hem met een gerust hart loshalen.Haal de strip in het midden los,daar staat de minste spanning op.Hij is van aluminium,en niet van plastic.Haal alleen de langste strip los.Het stripje wat naar je voorruit loopt,is een apart stukje.Het is dus geen 1 geheel.
Er zitten van die klikkertjes aan de srtip vast,mocht er 1 afbreken,de dealer heeft ze.Zijn niet zo duur.
succes.
Gr Marcel.

schoffelmeer (0), 16 jaar geleden

Petje57 en rottieroodmax beide bedankt voor jullie bijdrage, ik wel het hele plafond uit de auto moeten halen omdat bij zowel de kitrand alsmede een paar rubbers van de roofrails niet goed waren. Rubbers vervangen randje gekit en aan de binnenkant bij het plafond ook alle dwarsbalken opnieuw gekit (geklapper is weg als je nu over een hobbelige weg rijdt). Nu nog even de wasstraat test en hopen dat het dak helemaal waterdicht is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.