Opel Astra: Slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X18XE1

Een astra G met een 1800 motor, stilgevallen onderweg,hij gaat wel rond zonder problemen maar slaat niet aan. direct spanning op de brandstofpomp gegeven nog niet aanslaan, relais ed. werkt wel getest met lamp hij legt deze ook aan massa er komt spanning bij de injectoren en op de bobinegallery, en legt deze ook aan massa via de ecu.
Ik heb alleen geen motortoerentalsignaal in mijn tech 2 bij starten, krukassensor vervangen,bedrading helemaal losgehaald en bekeken en doorgemeten,stuurapparaat gewisseld met een werkende auto, geen toerentalsignaal in de Tech 2...
Er komt op pin 1 en 2 van de krukassensor ongeveer 1,8 Volt te staan.
Iemand nog een suggestie wat ik nog meer kan meten of dit al eens gehad?

downforthecause

Geplaatst door downforthecause (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

gerrit 43 (0) PRO, 16 jaar geleden

ontstekings moduul stuk

downforthecause (0) PRO, 16 jaar geleden

Ontstekings module??? snap even niet wat je bedoeld...

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

de ontstekingsmodule is de module van de ontsteking :)))
dus die module boven je bougies :))

downforthecause (0) PRO, 16 jaar geleden

Die is al gewisseld met 1 van een werkende auto, en alle spanningen en massa schakelingen worden gemaakt, zoals ik al had gezegd volgens mijn in mijn eerste post. (tevens los aangestuurd met de tech 2)
En een ontsteking module zit op Astra F c14nz c16nz ed.... vandaar dat ik niet echt snapte wat gerrit 43 bedoelde of bedoeld.

markos12 (0) PRO, 16 jaar geleden

massakabel van de ecu

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

ai, plaat op krukas losgelopen?

downforthecause (0) PRO, 16 jaar geleden

Bijna goed opeltje, ergens hebben ze de distributieriem vernieuwd en de krukaspoelieuitsparing niet goed tenopzichte van het krukastandwiel gemonteerd , nu is de nok helemaal weg op het tandwiel en slipt en beweegt de krukaspoelie van binnen naar buiten gevolg dat ik geen motortoerental krijg!ik zag het toen een collega de motor startte en ik eigenlijk het scoopbeeld wilde zien welk/of de krukassensor signaal gaf .... Dus nieuw tandwiel en krukaspoelie gemonteerd en loopt weer...

Wederom bedankt iedereen voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.