433 bezoekers online

Opel Astra: Lekke koppakking na vervangen uitlaat?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16SE

Heb recent mijn uitlaat laten vervangen en het valt me op dat sinds de vervanging de astra ontzettend rookt. Net de dop v. olie er even afgedraaid, gigantisch veel smurrie. Koppakking lijkt me? Kan dit samenhangen met het vervangen van de uitlaat of is dit louter toeval?
Overigens heb ik ook recent te maken gekregen met een ingesleten nokkenas (tikken) staat dit ook nog in verband met het bovenstaande en is het aan te raden aan beide gelijktijdig iets te laten doen?

Vigilante

Geplaatst door Vigilante , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

kleijn, 9 jaar geleden

lijkt mij niets te maken te hebben met uitlaat zal toeval zijn
als je toch je kop laat doen neem alles mee

Vigilante, 9 jaar geleden

Kan er eigenlijk ook smurrie onder de dop onstaan (en een rokende uitlaat) zonder dat er sprake is van een lekke koppakking?

tijne, 9 jaar geleden

als hij rookt terwijl de motor goed op them is en je verliest koelvloeistof dan ja dan is de kop pakking kapot maar verlies je geen water dan niet.

moderator PRO, 9 jaar geleden

[quote=Vigilante]Kan er eigenlijk ook smurrie onder de dop onstaan (en een rokende uitlaat) zonder dat er sprake is van een lekke koppakking?[/quote]
Ja hoor. Korte afstanden rijden heeft dit altijd als resultaat. De motor wordt niet warm genoeg om alle condens te laten verdampen. Zo ook in de uitlaat.
Daarom is o.a. een goed werkende thermostaat heel belangrijk. Zeker bij Opel gaan die vaak defect zodat de motor niet goed op temperatuur komt.

kleijn, 9 jaar geleden

[quote=tijne]als hij rookt terwijl de motor goed op them is en je verliest koelvloeistof dan ja dan is de kop pakking kapot maar verlies je geen water dan niet.[/quote]
tenzij die lekt op een oliekanaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.