Opel Vectra: lekke uitwendige koppakking

Bouwjaar: 2000

Ik had een Opel Vectra V6 2.5 op het oog. Met de verkoper afgesproken dat ik de auto eerst laat keuren bij de dealer. Hieruit kwam onder andere uit dat de auto een lekke uitwendige koppakking heeft. Weet iemand wat dit ongeveer kost bij een opel dealer? en klopt het dat dan toch al meteen de distributieriemen worden vervangen omdat die gedemonteerd moeten worden. Deze zijn namelijk na 96000km ook aan de beurt en dit apart laten doen is ong ¤600. Ook gaf de opel dealer aan dat de koppen niet gevlakt hoeven te worden terwijl ik hier overal lees dat dit juist wel moet....of moet ik deze auto maar vergeten...

Marc6879

Geplaatst door Marc6879 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Als ik jou was , zou ik van de verkoper verlangen dat hij de auto eerst in orde laat maken voordat jij hem koopt,inclusief distributie riem.
Als hij dat niet doet en je moet het zelf betalen is het wel slim om gelijk de distributie riem ook te vervangen , als de boel toch open ligt.
De kop vlakken hoeft alleen maar als hij krom is.
Dit is te kontroleren met een stalen rij(als de kop er af is).

mvg,
Hans.

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de verkoper "niks" gezien en niks gezegd heeft daarover en de prijs lijkt goedkoper dan een vergelijkbare zou ik hem niet nemen, auto's genoeg te koop immers, wat wil je met z'n probleem auto!

Ik zou hem snel vergeten en nog ff verder winkelen :-)

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Martijn heeft nog gelijk ook!
Auto`s zat te koop.
Ik zou maar eens rustig rondkijken naar wat anders.

mvg,
Hans.

Paul(B) (0), 18 jaar geleden

zal niet goedkoop zijn vrees ik want je spreekt van een V motor, dus 2 koppakkingen die steeds beide vervangen worden niet? vervangen van de distributieriem is gewoon mooi meegenomen en zeker te doen bij deze ingreep ... maar informeer zeker eerst naar de prijs, 1000euro ben ge zo kwijt!

Marc6879 (0), 18 jaar geleden

ok bedankt voor de reacties.....ik hebt prijsopgaaf gedaan bij de dealer ¤1770,00. Was even slikken maar met overleg met de verkoper (die schrok nog harder) besloot deze om dit nogeens van de prijs af te halen. Dit omdat hij de auto anders toch moet laten repareren. We hebben dus besloten om het te doen en te laten repareren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.