Opel Corsa: lekstroom?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,het volgende probleem:Al 4 nieuwe accu's op de auto gehad,en nu met de vijfde loopt hij alweer leeg. Het openbaart zich pas na een week of zeven nadat de accu is vervangen. Alles is gecontroleerd,er is niks in de auto wat de spanning weghaalt,dynamo laad goed bij. Nou is me gezegd dat het de diode van de accu kan zijn,wie kan me hier iets over vertellen,of heeft nog een goede tip??

dashbord

Geplaatst door dashbord (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

Lekstroom meten

kan in de dynamo zitten, maar ook ergens anders, geen kofferbak lampje die blijft branden

dashbord (0), 12 jaar geleden

Dag Renaultmonteurtje,dank voor je antwoord. Lekstroom is niet aanwezig,tenminste niet in die mate dat de accu in 1 nacht ontladen wordt.Alles is gecontroleerd wat eventueel kon zorgren voor het probleem. kofferbaklampje, radio, display enz,enz...Wat nu nog??

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

wat is de gemeten waarde?

dashbord (0), 12 jaar geleden

gemeten waarde 13,8 volt,als je wilt weten wat de amps zijn moet nog gemeten worden,ik heb het allemaal getest met een 12 volt lampje.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja dus je weet dat er geen lekstroom is maar je hebt nog niet gemeten, volt zegt niets je moet de lekstroom meten neem de massa klem los en zet een amp tussen de accu en de - klem mag ongeveer 0.05 a zijn

dashbord (0), 12 jaar geleden

Ok,ga er morgenavond mee aan de slag,kijken of ik aan zo;n meter kan komen. Tjonge, vier accus's verder en enkele meetsessies bij een garage en nog niks opgeschoten.Ik hoop dat ik eruitkom met de hulp hier,want ik word er wel een beetje moe van. Sorry hoor ,maar moest ik even kwijt! Word vervolgd.

dashbord (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal,inmiddels doorgemeten zoals Jan aangaf, eerste meeting gaf hij 0,55 amp aan. Diplay op dashdord afgekoppeld,weer gemeten: 0,28 amp . Toen de radio afgekoppeld,gemeten: 0,00 amp Dus laat ik de radio en de display eraf en kijk hoe het verder gaat.Volgens mij heb ik dus de oorzaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.