Opel Astra: lichtmetalen velg beschadigd

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

een van mijn (lichtmetalen) velgen (16") is beschadigd door mogelijk een beetje energiek een hindernis genomen te hebben. Dit geeft trillingen bij het rijden, wel irriterend bij sneller rijden (vanaf 110), het lijkt dat je op een snelweg met ribbeltjes rijdt. Iets aan te doen of nieuw kopen? (217 euro voor ééntje, niet goedkoop dus). Voorzichtig met een (beschermde) hamer trachten te rechten is misschien dom idee, of toch niet ????

Paul(B)

Geplaatst door Paul(B) (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan overwegen de velg te laten richten. Als je creatief met de rubberhamer bent kun je het ook eerst zelf proberen. Hou er rekening mee dat er nog heel wat kracht bij komt kijken. Maar aangezien jou nieuwe velg geen drol kost zou ik er lekker een nieuwe op zetten. Voor richten ben je ook gauw 100 euro kwijt, en danis het nog steeds die ouwe rotvelg!

Sytze

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zijn bedrijven die dit soort velgen repareren, misschien de beste oplossing inclusief beschadigingen, richten en balanceren.

Maar afhankelijk van de prijs is een nieuwe ook een sterk plan...;)

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

het probleem is dat je last van materiaalvervorming hebt, zelf met een hamer aan de gang gaan, nou vergeet het maar met een lichtmetalen velg, laten repareren zou ik ook niet doen(tenzij het een hele dure velg is), ten eerste wordt hij nooit meer zoals hij was en dan komen er de kosten bij, dus beter een nieuwe halen, en de huidige met deuk als reserveband gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.