Opel astra: toerenral wisselt bij koude en warme motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 XEL

Hallo,
Ik heb het het volgende probleem. Mijn astra draait bij een koude start +/- 1100 toeren statonair en zakt vervolgens naar 900 toeren. Wanneer na een rit de auto 1 a 2 uur heeft stilgestaan en vervolgens start ik hem dan is het toerental +/- 1600 toeren en zakt na een minuut of 2 wel weer terug naar 900 toeren. Wanneer ik wegrij met die 1600 toeren loopt de motor erg onregelmatig en bokt de eerste kilometers. Daarna is er niks meer aan de hand. Afgelopen zomer deed hij het ook als hij een hele dag stilgestaan had. Al verschillende keren bij de garage gehad, maar hij geeft geen foutcodes aan. Wie weet wat dit kan zijn ?

Mischa

mk1998

Geplaatst door mk1998 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mk1998 (0), 16 jaar geleden

Ondertussen nog steeds dit probleem.
Hij doet dit alleen wanneer de temperatuur boven de +/- 16 graden is en wanneer de auto na een rit ongeveer 2 uur heeft stilgestaan, wanneer hij direct weer gestart wordt na bijv. een kwartiertje is er niks aan de hand. Het is net of dit gebeurt wanneer de temeratuur onder de kap hoger is dan de motortemperatuur.
Opeldealer denkt dat het het stuurapparaat is. Maar ook die weten het niet.
Hij rijdt er wel om maar blijft een vervelend probleem.

Mischa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.