Opel Astra: lpg vraagje

Bouwjaar: 1992

hey allemaal,

ik heb is zitten rekenen en het besluit staat eigenlijk vast ik moet over op lpg of lpg g3(het liefste het laatste natuurlijk) maar nou is mij vraag hoe zit dat bij dei c16se hoe goed kan die er tegen en hoe moet dat ingebouwt worden? wort het dan op 1 punt ingespoten of op 4 punten zo als bij benzine?

en als hij op 4 punten ismoet er geboort worden natuurlijk en is dat dan in het spruitstuk of in de kop?

en daarnaast hoe zit het met het elektronika verhaal is dat erg ingewikkelt (want hij moet de brandstof uit schakelen natuurlijk)en is het allemaal een beetje zefl te doen?

gr tijne (die zijn astra niet kwijt wil)

tijne

Geplaatst door tijne (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

44 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Tijne, Het grootste probleem is dat jouw astra het niet meer waard is om gas in te laten bouwen.

Aanpassen tbv lpg / lpg g3:

Cilinderkop aanpassen: Harde klepzittingen laten plaatsen.
Tank: In kofferbak: deze is al niet groot / in res. wiel bak.
Ook g3 kan centraal ingespoten worden. (makkelijkste oplossing)
Injectoren worden nooit in de kop geboort maar in t inlaat (LPi)

De Gas istallatie dient vakkundig ingebouwd te worden en gekeurd te worden.

de installatie mag als het goed is alleen ingebouwd worden door een gespecialiseerd bedrijf.

Ik denk als je gas wilt rijden een andere auto wel de beste oplossing is.

Als je een andere auto op gas koopt koop er dan gelijk een met g3 installatie.

Willem

mvdkant (0), 18 jaar geleden

je hebt mijn lpg installatie gezien. ringtank in de kofferbak en tankaansluiting achter het tankklepje. het systeem werkt prima alleen is het de vraag of het voor jou in die astra nog rendabel is. ik heb jouw astra gezien en in meegereden en het is best een leuke auto en hij rijdt nu ook goed maar of het wijsheid is om er een lpg installatie in te laten bouwen dat weet ik niet.
de installatie die in mijn auto is ingebouwd kostte in 1999 F 3275,- guldens. (omgerekend iets van ¤1500 en met de euro zal ie wel rond de ¤2000 zijn.

ik denk dat je die ¤ 2000 beter in een andere auto kan steken met lpg installatie dan er in jouw astra eentje in te laten bouwen. verder loop je kans op burocratisch geneuzel omdat jouw auto uit 1992 is, zie http://www.problemcar.nl/index.php?topic... (ik heb mazzel met de mijne dat ie g3 gekeurd is)

groet,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

nou de inbouw kompleet gaat me 1200 euro kosten nieuwe.
daarnaast bespaar ik 2424 euro(even uitgerekent)per jaar dus in een half jaar heb ik me geld terug.

en of de astra het waart tja goede vraag nee dat is hij niet maar wat meot ik dna een auto met 3000 euro aan nieuwe onderdellen en een nieuwwe blok met 78.000 km's er op op de sloop zeten want niemand geeft mij me 3000 euro terug die ik al kwijt ben en dan heb ik het nog niet eens over de aan schaf prijs en al me uren werk er aan.

gr tijne

tijne (0), 18 jaar geleden

nog even een andere vraag er bij mensen als ik hem op 1 punt laat inspuiten krijg ik dna niet het c16nz kwa pk's?

gr tijne

kasperht (0), 18 jaar geleden

Als je een systeem met verdamper hebt die centraal inspuit heb je inderdaad minder pks dan op multipoint benzine....helaas. Maar of het dan vergelijkbaar wordt met de c16nz is moeilijk te zeggen, ik weet niet of er niet meer verschillen zijn tussen de c16se en c16nz naast het punt van inspuiting (want kan een auto 25pk winnen (33%) door enkel op een ander punten in te spuiten?).

1200 euro klinkt mij nogal goedkoop in de oren. Is dat bij een officieel inbouwstation? Heb je met je berekening ook rekening gehouden met 20-25% meerverbruik op lpg tov benzine (en de hogere belasting?

Maar ik kan me wel voorstellen dat je op LPG overstapt. Ik rijd nu sinds een maand op LPG, en heb nog steeds lol bij het afrekenen bij het pompstation....

tijne (0), 18 jaar geleden

ik heb over al rekening mee gehouden ook met een hoger verbruik.
het bedrijf: HPO AUTOGASSYSTEMEN,
Driehoek 18,
5091KA OOSTELBEERS.
Tel: 013-5142818
die doet het voor 1200 euro.

gr tijne

tijne (0), 18 jaar geleden

wat zouden jullie doen mensen een volvo 440/460 op lgp kopen of de astra ombouwen?

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

3x raden .......

groetjes,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

hahahahh

nou martin ik zat net te denken (gaat allemaal neit zo snel bij mij) maar een 440 op gas heeft minimaal 2 ton op de teller die ik kan betallen en me astra heeft er 78.000 op de teller en heel veel nieuwe onderdellen dus volgensmij is het wijzer om er 1200 bij te gooien en er gas in te legen toch?

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

tja ??

zoals je zelf hebt gezien is een volvo met 2 ton nog lang niet op cylinderkopmatig bedoel ik. die auto van jou heeft er ook 2 gereden alleen je motor niet. je mag hem van mij in die astra laten inbouwen maar ik hoop dat je er verstandig aan doet. immers, jouw auto ligt straks op de sloop met een 2 of 3 jaar oude gasinstallatie erin want ik denk niet dat je zomaar je gasinstalatie er zelf uit mag halen.

wat je ook kan doen als je die ¤1200 gestapeld hebt liggen, deze bewaren, astra verkopen en de opbrengst met die ¤1200 erbij een leuke auto terug kopen met lpg. mijn auto heb ik met lpg gekocht voor 1250 euro. als je het handig aanpakt dan heb jij ook zo'n deal. nadeel is dan wel dat je s'morgens de keus moet maken. ga ik met de astra of met die .....? op lpg. het voordeel hiervan is wel dat je je astra kan houden en toch een andere auto kan rijden. aan jouw de keus.

wat betreft het hogere verbruik van lpg, valt best wel mee. ik rij op lpg ongeveer 1 op 11 en op benzine verwacht ik iets van 1 op 13. op benzine rij je weliswaar verder maar het kost je wel 2x zo veel.

groetjes,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

hye martin,

die gas instal heb ik binnen een half jaar terug verdient in de astra en als ik hem, laat in bouwen haal ik eerst een andere buitenkant (zo als ik al van plan was) en dan alles over bouwen naar de nieuwe astra en dan het lpg er in en dan moet ik toch nog wel een jaar of 5 6 moeten kunnen doen met die astra.dan staat er 3 ton op en als hij dan op is heb ik iniedergeval nog met geld terug verdien van die 300 euro aan onderdellen toch?
of zie ik dit nou verkeert?

gr tijne

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hey martijn..

heb je ook in je rekensom! het verschil wegenbelasting mee geteld!

hou er rekening mee dit bedrag komt elke 3 maand weer om de hoek kijken...

paul,

mvdkant (0), 18 jaar geleden

òp zich zie je het niet zo verkeerd maar heb je enig idee hoeveel geld en tijd hiermee is gemoeid. inbouw lpg, 1200 euro. nieuwe zijkant (imitatie trouwens dus zal niet echt geweldig passen verwacht ik. daarbij schijnt dat imitatie spul bij wijze van spreken al te roesten in de doos) kost ongeveer 133 euro. dan moet ie er nog in en moet ie geverfd worden. vervolgens een andere astra kopen uit 1995, ¤1750 (dan heb je hem nog goedkoop) en alle onderdelen overbouwen. ik denk niet dat het ervan komt dat je alles gaat over bouwen als het goed is in die nieuwe astra. je kan er beter een lpg auto bij kopen als je die astra niet weg wil doen want dan ben je goedkoper uit. als je slim bent dan koop je een astra MET lpg g3 en bouw je dan alles over. mocht er dan 2 ton of meer op die nieuwe astra staan dan lepel je dat blok van jezelf erin en laat je de lpg op dat blok aansluiten.

groetjes,
martin

mvdkant (0), 18 jaar geleden

hier heb je een mooie astra

http://www.marktplaats.nl/index.php3?url...

zit alleen geen g3 op volgens mij.
groetjes,
martin

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Ik hoop voor tijne dat zijn astratje onder een G3 gasinstallatie valt dan betaalt hij ong. ¤99,- per kwartaal, ¤384,- per jaar.
Als zijn astra niet onder G3 gas installatie valt dan betaald hij ong. ¤182,- per kwartaal, ¤716,- per jaar ligt eraan in welke provincie hij woont.

Ik denk dat hij beter op benzine kan blijven rijden of net zoals andere mensen hier zeggen een andere auto kopen.

Groetjes
Astra Rijder

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Ik ben eventjes wezen snuffelen op internet over de eisen voor een G3 gasinstallatie.
Het bouwjaar waar G3 kan worden ingebouwd is vanaf 1995.
Op het eerste gezicht kan er geen met een c16se motor geen G3 gasinstallatie worden ingebouwd.

hier is een link waarvan ik de info vandaan heb.

http://www.prins-lpg.com/nl/systemen/uni...

Groetjes
Astra Rijder

tijne (0), 18 jaar geleden

hey jongens bedankt voor het mee denken en zoeken echt top.

maar ik rij ongeveer 50.000 km per jaar dus echt heel erg veel dus gas is altijd voor deliger voor mij.

de gas instal zal een g2 worden want g3 was er nog niet zo als astra rijder ook al aan geeft.

ik woon in zuidholland (de duurste provintsie geloof ik)maar de wegenbelasting gaat er toch uit op den duur (krijgen we rekening rijden)

verder wil ik eigenlijk neit van deze astra af want al die onderdellen dat vind ik echt zonde.
we zijn dan ook aan het kijken nu voor een jongere astra met een kapot blok voor een paar 100 euro waar ik dan alles op kan over bouwen incl blok en dan lpg laten inbouwen (onderbouw kost me alleen 150 euro meer.


gr en nogmaals heel erg bedankt voor jullie mee denken tot nu toe.

tijne

tijne (0), 18 jaar geleden

nog even een vraagje gelijk astra rijder.

als ik nou een astra koop van 95 en alles over bouw ok het blok en laat er dan lpg in zetten wort het dan wel een g3 of nog niet?

heb op die site gekeken maar ik snap er niks van(ben te gestrest op het moment en wat ik lees dringt neit tot me door vandaar).

alvast bedankt allemaal.

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

zie dit topic

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

groetjes,
martin

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Ik denk dat het met het type motorblok en de type inspuittechniek te maken heeft.
Het blijft een motorblok uit (eind jaren 80?) begin jaren `90.
En de Astra`s hebben geloof ik vanaf 1994/95 andere motorblokken en inspuittechnieken gekregen volgens mij vraagbaak.

Groetjes
Astra Rijder

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt, astra rijder.

De motoren vanaf 10-'94 hebben standaard uitlaatgas recirculatie, en deze motoren voldoen aan een strengere uitstoot norm.

Willem

tijne (0), 18 jaar geleden

oke dus het wort nooiy een g3 nou goed zo erg is het nou ook weer niet bespaar toch nog 2424 euro per jaar met gewoon lpg.

maar wat vinde jullie van het idee om hier gewoon lpg in te laten zetten?
want hoe reageren die blokken er op en is het pk verlies erg groot?

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

hoi martijn, is het niet verstandiger om bijv. die astra die ik je in die link heb doorgegeven aan te schaffen. en er dan dat motorblok van jouw astra erin te lepelen? hier zit namelijk al een lpg instalatie in. mocht je nu niet genoeg geld op de bank hebben staan, geen nood, gewoon even doorsparen want er komt wel weer een andere op het net.
bijgaand nogmaals die link naar die astra.

http://www.marktplaats.nl/index.php3?url...

denk er eens over na. die astra is 3 jaar nieuwer dan de jouwe.

groetjes,
martin

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hey martijn...

het idee is zeker gezien met deze brandstofprijzen wel aardig! maar bij jou astra gaat deze vlieger nu even niet op!

opzich doen deze opel blokken het wel goed op lpg.. het vermogen verschil is te verwaarlozen.

MARTIJN.. spaar nu gewoon eens even door en kijk goed om je heen naar een wat jongere astra! en dan met een g3 install..

paul,

mvdkant (0), 18 jaar geleden

of....

zie boven :) bijvoorbeeld.

groetjes,
martin

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

gloof dat we tegelijk aan het tikken waren.. MARTIN

PAUL,

mvdkant (0), 18 jaar geleden

volgens mij ook.

de bedoeling is in ieder geval oke.

ik heb die astra van martijn gezien en het is een leuke auto om te zien en het rijdt nu ook goed maar ik vraag mij af af deze auto het nog waard is om hier een lpg inst. in te lepelen. er moet toch nog wel eea aan de auto gebeuren zoals bijvoorbeeld dat achter/zijscherm hoewel dat met de nodige plamuur best netjes is bij te werken. daarbij is ie al een jaar of 13 oud.

nu zit ik ff mee te denken voor een andere oplossing, misschien is er op de sloop of een normaal autodemontagebedrijf wel een gasinstallatie te koop uit een schadeauto en kan je hem zelf inbouwen. maar wel eerst even laten keuren nog voordat je er gas in tankt. moet namelijk wel veilig blijven :) met een beetje geluk hoeft het niet eens zoveel te kosten. wij zijn allemaal uitgegaan van een bedrag van 1200 euro. wellicht dat dit dus nog wel een optie is. ik wil je graag helpen met inbouwen. leer ik ook weer van. alleen is nog wel de vraag, hoe sluit je dit aan op de multipoint carburateur (of hoe dat ding heet bij jou)

p.s. martijn, je hebt patent tot het aanzetten van lange topics :)

groet,
martin

mvdkant (0), 18 jaar geleden

kijk eens naar deze advertentie. volgens mij is er nog heel wat van te maken. lpg voor weinig bij een auto die je ook ziet zitten. volgens mij vallen de schades wel mee. de bovenste is exact dezelfde die ik rij.

Volvo 460 1.7 1992,
Benzine/LPG , 200.467 km, 4 Deurs, handgeschakeld, stuurbekr. centrale deurvergrendeling, lichtmetalen velgen, trekhaak.

http://www.marktplaats.nl/index.php3?url...

of deze

http://www.marktplaats.nl/index.php3?url...

groet,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

hey mensen bedankt voor het mee denken echt super.

maar als ik lpg laat in bouwen koop ik inderdaat eerst een astra uit 95 96 met een in mekaar gedraait motorblok en hang ik daar mijn blok in en alle nieuwe onderdellen enz enz enz en laat ik er dan pas lpg in zetten wnat dan heb ik een outo van 10 jaar oud met 78.000 km op de teller en lpg dus dan kan ik er ook nog even mee vooruit.

martin bedankt voor het speuren maar ik heb ook al heel veel volvo's gezien en ik kan er wel eentje kopen maar dan heb ik niks meer aan al die nieuwe onderdellen van me astra snapje en darom wil ik eigenlijk toch astra blijven rijden voor al die onderdellen.

gr tijne
ps: het ligt me wel inderdaat geloof ik ja die lange verhallen hier.

tijne (0), 18 jaar geleden

hey peter verliest dit blok echt maar 10% op zijn pk's?
en weet je dat echt zekker?

gr tijne

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

martin bedoel je een mengstuk ? of een verdeelblok (g3)

paul,

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

martijn.. ben nog even voor jou in de ronde wezen bellen.. kwam toch uit bij mijn eigen leverancier! (alles maar dan ook alles splinter nieuw) komt mij op 700,- bruto daar heb ik 35% korting op deze mag je dan ook nog eens van me hebben!

535,- incl BTW dat kost de install voor jou geheel compleet!

veeg dus die 1200,- maar van de tafel!( deze install zal wel van goud zijn )

kijk maar wat je hier van vind...

paul,

tijne (0), 18 jaar geleden

hey peter,

je bent geweldig om mee te beginnen.

die instal van jou wort die er ook in gezet dan? of meot ik dat zelf doen? en de keuring van de auto? want dat izt er allemaal bij bij die ander zelfs een leen auto voor de tijd dat ik me astra kwijt ben.
en krijg ik dan een op bouw tank of een in bouw?

gr tijne

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

martijn..

deze prijs is natuurlijk zonder inbouw! dus puur de install, zo in de hand...

martijn ook vanwege de keuring/veiligheid moet je dit niet zelf gaan doen denk ik! ( met LPG moet je niet spelen ) is een serieuze zaak..

inbouw is mogelijk ( steld niet zo veel voor bij dit opeltje ) naderhand ( als dit nog steeds kan ? ) zul je na de rdw moeten voor de keuring! ( wees gerust ik heb er meerderen gedaan )

je krijgt dan een inbouw tank..( kofferbak ) keuze heb je niet zoveel.. anders kun je je kofferbak niet optimaal benutten..

psssssstt LEEN FIETS ( wel met 7 versnellingen ) OOK GOED! (heb geen opel als uitleen auto ) ;^))))



paul,

tijne (0), 18 jaar geleden

oke maar hoeveel komt er dan nog bij voor het inbouwen?

want die andere is 1350 euro met een tank op de plek van het rezerven wiel incluziev inbouw keuring leenauto en 2 jaargarantie.

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

martijn, als ik zo die reactie van paul lees dan lijkt mij dit een ontzettend mooi aanbod. je krijgt een complete set tegen inkoopprijs en ik denk dat paul hem voor jou als uitzondering wel tegen een vriendenprijs in wil bouwen omdat je alleen maar pech met die astra hebt gehad ( dit leidt ik zo'n beetje af uit de reactie van paul). qua garantie denk ik wel dat het bij paul goed zit, immers die installatie die paul inkoopt zal hij ook wel garantie op krijgen.

groetjes,
martin

tijne (0), 18 jaar geleden

o bouwt paul dat in?

ik wort echt gek hier ik kan het niet meer volgen allemaal.

maar ik dacht dat ik dan nog ergens iemand moest vinden om het in te bouwen of dat het bedrijf waarh ij het haalt dat die het in bouwen maar hij doet dat dus?

paul sorry dat ik je verkeert heb begrepen.

en wat wil jij er voor hebben dan paul als jij het in bouw en ik je eventuweel help?

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

in het berichtje van paul stond het volgende,

inbouw is mogelijk ( steld niet zo veel voor bij dit opeltje ) naderhand zul je na de rdw moeten voor de keuring! ( wees gerust ik heb er meerderen gedaan )

paul kan hem dus wel inbouwen maar niet zelf keuren.

gr.
martin

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi...

dat keuren daar hangt het even om.. eerder kon je de auto nl, aanbieden bij de RDW.. nu gezien melden LPG inbouwstations de auto nu zelf af na de inbouw!

mocht dit wel zo wezen.. kan de auto altijd nog worden gekeurt worden bij de leverancier! ( deze bouwen nl, zelf ook in ) dat is wel te regelen..

het lijkt allemaal wel wat omslachtig.. maar daar is de prijs dan ook na!!

martijn sta je niet blind! op een leenauto.. heb je niet nodig het is nog geen dag werk!

(heb zelf ook nog een audi cabrio 2,3 op lpg, s'morgens om 8 begonnen en s'middags om 3 uur liep hij op lpg..)

paul,

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Gaskeuringen worden door de RDW nog steeds uitgevoerd. Je moet er wel rekening mee houden dat het een geregeld gassysteem G2 moet zijn. Dus vergeet niet de typesticker en een officieel tankcertificaat als je naar de keuring rijdt.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

oké hakeem! duidelijk antwoord!

klopt dit systeem is idd, geregeld en natuurlijk met de bekende sticker!

paul,

tijne (0), 18 jaar geleden

paul heb jij mijn mailtje nog gehad?

gr tijne

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

martijn..

ik heb van jou geen mail gekregen!

paul,

tijne (0), 18 jaar geleden

ik heb er weer eentje naar je hotmail gestuurt paul.

gr tijne

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.