Opel Astra G Y2.0DTI 16V: Luchtmassameter

Bouwjaar: 2001

Astra G Y2.0DTI 16V gechipt op ODB; het plaatsen van een K&N luchtfilterelement ipv het Opelelement zou de werking van het chippen mooi ondersteunen, het werkt nog beter; een ander zegt juist het omgekeerde: het element van K&N bevat olie en die maakt je LMM stuk en doet wellicht je chippen teniet.
WAT IS WAAR ??

jakkemeiner

Geplaatst door jakkemeiner (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

mvb8029 (0), 18 jaar geleden

hallo paul
de lmm schijnt kapot te gaan van vocht is mij verteld bij de opel dealer dit moeten we dan ook maar geloven wat zij tegen je zeggen . is een kwaal .
heb hem 1 keer kapot gehad maar weet niet of dit aan het k&n filter lag deze lmm zit er al meer dan 2 jaar in en heb er geen problemen mee

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Hey Martien, jij ook hier? Die positieve ervaring op het plaatsen van van een K&N element kwam idd van jou en ik geloof je echt wel; elders op dit forum las ik de bovenvermeldde waarschuwing, vandaar. Ik ga woensdag de parameters aanpassen. Je hoort nog.

stefan84 (0), 18 jaar geleden

een open filter bevat filterolie en dat is niet al te best voor de luchtmassameter!

ik zou gewoon een inlegfilter monteren i.p.v. een open filter,het enigste wat je ermee wint is een hoop geluid,voor de rest geen Pk'tje extra alleen maar ellende achteraf..

maar ieder zijn eigen keus natuurlijk

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Stefan, de herrie kan me idd gestolen worden; ik bedoelde overigens ook een K&N inlegfilter in het originele filterhuis; is dat dan wel de moeite waard??

mvb8029 (0), 18 jaar geleden

paul heeft zaterdag in mijn astra gereden en heb hem niets horen zeggen dat ie herrie maakt
als ik het orginele filter er in zet heb ik in eerste instantie in het begin in de toeren minder vermogen met het k&n filter heb ik het vermogen gelijk
je kunt het proberen met een orgineel filter maar dan zul je zeggen je hebt gelijk je weet wat het verschil was tussen mijn astra en die van jou

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Martien, jouw filter maakte echt geen extra herrie; en jouw auto rijdt ecgt veel soepeler dan de mijne; maar een LMM naar de knoppen lijkt me ook geen leuk vooruitzicht; ik ga maar eens beginnen met het originele filter. Woensdag weet ik meer.

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Chippen is gedaan; en dat merk je echt wel; hij gaat er nu als een speer vandoor als je op het gas trapt; maar het moet nog beter kunnen; als een K&N filter echt maar 25 euro kost ga ik het iig eens proberen.
En Martien, gaan je ramen al met de AB naar boven???

mvb8029 (0), 18 jaar geleden

ik denk dat het filter wel meer kost dan 25 euro denk dat je dan geen orgineel k&n filter hebt maar ja het zou best kunnen dat je hem voor die centen 2 de hands kunt aan komen

stefan84 (0), 18 jaar geleden

een 2e hands luchtfilter ??

zou ik nooit doen...

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

Oh nee, ik ga zeker geen 2dehandsje kopen; maar wat kost zo'n filter dan wel?

stefan84 (0), 18 jaar geleden

zie antw. WPC

jakkemeiner (0), 18 jaar geleden

WCP dus, Stefan ;-)het antwoord op mijn vraag kwam al binnen 1 minuut, waarvoor dank; ik ga wel wat vaker een papiertje kopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.