Opel Corsa: luchtmassameter nu alweer kapot??

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: c16xe

Mijn corsa liep de laatste tijd zeer slecht (bokken en zeer onregelmatig toerental bij stationair draaien van de motor.
Ook ging steeds het motorstoringlampje branden ik ben toen naar de opel gegaan om uit te laten lezen, en toen kwamen er 2 storingen uit namelijk: gaskleppotentiometer en luchtmassameter niet aanwezig.
Na veel rondvragen wat het probleem nu precies kon zijn heb ik maar gegokt dat de luchtmassameter kapot zou zijn, ik kon een tweedehandsje kopen gelukkig want nieuw zijn die dingen nogal duur.
Die heb ik er gisteren tussen gezet en de auto liep weer perfect rustig, probleem was helemaal verholpen, alleen vandaag stond ik stil voor het stoplicht en zag ik ineens die toeren weer omhoog komen en ook zodra ik de koppeling intrap dan schiet het toerental weer omhoog soms naar bijna 3000 toeren.
Weet iemand soms wat dit kan zijn, want het kan toch niet zijn dat deze luchtmassameter ook ineens kapot is gegaan?
Dat lijkt me allemaal wel heel toevallig.
Of is er soms iets anders in de auto wat de luchtmassameter juist ontregelt?
Ik heb in ieder geval geen idee wat dit kan zijn

Geplaatst door

jackel4815 (50)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hoi, is jouw distrubutieriem onlangs vervangen?? Collega had ook een onrustige motor na vervanging van de riem. Bleek dat deze een tandje ernaast zat. Na de riem weer goed te hebben geplaatst, was het probleem weg.

lampenkap 0

18 jaar

ja Mijn distributieriem is pas vervangen omdat de vorige gebroken was, en toen is ook het hele blok gereviseerd, vandaar dat ik ook totaal niet begrijp waarom de motor niet goed loopt

jackel4815 50

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.