Opel Corsa: Sleutel kwijt.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i 16V CDX

Beste mensen,


Gisteren een leuk recreatieplas opgezocht. En na een lekker zwempartij, kwam ik tot de concluise dat mijn autosleutel weg was. Na veel zoekwerk, niets gevonden. Denk dat ik het tijdens het zwemmen ben kwijt geraakt (vergeten uit mijn broekzak te halen). Gelukkig was de reservesleutel bij vrouw des huizes.
Nu moet ik dus een nieuwe laten maken/kopen en de vraag is hoe ik dit het beste en goedkoopst kan oplossen.

Kan ik de sleutel alleen bij de opelboer bestellen, of zijn er ook andere mogelijkheden??


Alvast bedankt,
Lampenkap.

lampenkap

Geplaatst door lampenkap (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

normaal gesproken kun je gewoon een sleutel bij laten maken, zelfs indien de auto is voorzien van een af fabriek startonderbreker, in sommige gevallen hoeft men geen dealer te bezoeken..

paul,

lampenkap (0), 17 jaar geleden

Paul,

Bedankt voor je antwoord. Kan ik elk sleutelboer binnen stappen voor de sleutel, of zijn er specifieke? Ik woon in Utrecht en werk (momenteel) in Den Bosch. En ik heb centrale deurvergrendeling. Maar niet op AB. Ik zit eraan te denken om gelijk een sleutel met AB voor de vergrendeling te kopen, mits het een duur grapje wordt. Er zit overigens geen alarm in de auto. Met welke kostenplaatje moet ik rekening houden?

PS. er zit inderdaad een fabrieksaf blokkering op.

lampenkap (0), 17 jaar geleden

Update:

Ik heb de dealer gebeld en die vragen 35 Euro voor de sleutel en 25 voor het programmeren ervan. Eentje met AB voor de cent. vergr. is niet mogelijk, omdat die alleen in combinatie met een alarminstallatie wordt geleverd. Ik dacht echter dat dit, een op afstand bedienbare relais was. En dat dus los plaatstbaar is. Volgens opel niet dus.
Ook ben ik naar de sleutelmaker gegaan en die vragen 6 euro voor eentje. Echter als er een startblokkering mee bediend wordt, kunnen ze geen sleutel leveren. En zou ik (volgens hun) bij de dealer moeten zijn.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

een corsa van 1999 heeft zeker weten een transponder voor de startblokering.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik bedoelde... in sommige gevallen kan een sleutelmaker een sleutel (transponder) klonen... dit kan overigens niet bij alle merken...

paul,

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

ach zo....ik heb van klanten wel eens gehoord dat dit bij opel inderdaad geen probleem is. maargoed dat hangt dan ook van de sleutelboer af....

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Opeltje]ach zo....ik heb van klanten wel eens gehoord dat dit bij opel inderdaad geen probleem is. maargoed dat hangt dan ook van de sleutelboer af....[/quote]
klopt.. sleutelmakers die zijn aangesloten onder de vlag E-norm, beschikken over de benodigde apparatuur, wat opzich niks voorsteld, het is niet meer dan een klein boxje waar 2 sleutel in worden gestoken druk op de knop groen lampje gaat branden.. en voor 27,50 ben je klaar.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.