Opel astra f 1.8 16v: meer vermogen

Bouwjaar: 1994

ik zou graag wat meer vermogen uit mn motor willen halen. door een chiptunnig wel te verstaan. nu heeft mijn blokkie 170k gedraait,maar loopt nog als een naaimachine. kan het kwaad als er bv 20 pk bijkomt en een hoger koppel? zal de motor er eerder door stuk gaan?

mvg bennie

bennie1066

Geplaatst door bennie1066 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

20 pk met chiptuning erbij is een illusie. Dit gaat alleen als er ook andere nokkenassen gemonteerd worden, maar daar is de motor wel wat oud voor en dit kan problemen geven bij de APK keuring.

bennie1066 (0), 18 jaar geleden

maar alleen de tuning dan? geeft dat ook problemen? en die 20 was ff als indicatie hoor. het is iets van 14 a 15 pk.. en ik hou de oud computer ook dus wel. voor geval van noot bij een eventuele apk.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Meesal kom je in de werkelijkheid niet veel verder dan 5 a 6 pk met chip tuning, maar degene die chiptuning verkopen beloven vaakveel meer.

Meestal word het max toerental wat hoger gelegd en het vermogen over een iets breder bereik gelegd waardoor het gevoel wordt gegeven dat hij sneller is.

Willem

bennie1066 (0), 18 jaar geleden

hmm das niet echt heel veel. maar deze chip kan ik via via kopen dus is het geen handelaar, maar is het merkbaar het vermogen dat je erbij krijgt?en het koppel word ook toch iets meer waardor het vermogen iets meer onderin komt dat zou ik wel prettig vinden want die 1.8 16v hebben het erg ver boven in die vermogen .

biomus (0), 18 jaar geleden

Laat die paar PK toch zitten! Merk je toch niets van en inderdaad is de motor oud. Ik ben het met willems verhaal eens. Je gaat het blokkie nog meer naar z'n grenswaarden verleggen, met kans op defecten als je hem echt- en langdurig op de staart gaat trappen.
Niet doen dus, zonde geld.

Bio

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Chiptuning is makkelijk aan te brengen en weer te herstellen. Dus laat die chip eens monteren voor een GRATIS proefrit. Dan kun je zelf beoordelen of de chip het geld waard is. Indien een proefrit niet mogelijk is, dan hard weglopen, want dan is het ook niks.
N.B. Ook 14-15 pk winst is zwaar overdreven. Normaal is 5 tot 8 pk winst te verwachten. Koppel kan tussen de 5 en 10% toenemen.
Het verbruik blijft in de regel ongeveer gelijk.

bennie1066 (0), 18 jaar geleden

dat is een optie ja vragen of ik hem mag proberen en dan kijken of ik dat het geld waard vind. maar het is wel particulier.geen bedrijf dus.en hij zegt dus wel dat het 15 pk meer is maar ik hoor nu alweer dat het max. 8 is.maar die koppel erbij is altijd wel leuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.